Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Kijeva Danka Derifaj

Kličko Danki Derifaj: 'Nije mi lako'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska oporba odbacila je ponudu predsjednika Janukoviča da preuzme fotelje premijera i zamjenika premijera. Traže prijevremene izbore.

Naša reporterka Danka Derifaj i snimatelj Mišo Maoduš nalaze se u Kijevu gdje i dalje vlada opsadno stanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpisan sporazum Janukovič pristao na prijevremene izbore, prosvjednici podržali dogovor Slika nije dostupna Kaos u Ukrajini VIDEO Maskirani muškarci palicama brutalno pretukli prosvjednike

Oporbenjake u Ukrajini je teško vidjeti na ulicama među prosvjednicima. Obraćaju im se tek s pozornice s Majdana. Uglavnom su okruženi čuvarima. Netom nakon što je objavljena informacija da je Janukovič Kličku ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, razgovarali smo s njim.

'Imamo naše mišljenje i za nekoliko minuta ćemo ga objaviti s govornice', rekao je Kličko. Na pitanje je li umoran kazao je kako mu nije lako. Prosvjednicima je potom odlučno rekao kako i dalje traži održavanje predsjedničkih izbora ove godine.

Djevojka oteta i pretučena, nestaju ozlijeđeni prosvjednici

S prosvjednicima smo bili danas u Ukrajinskom domu kojeg su noćas zauzeli. Organiziraju prostore, čiste ih, za još jedan od svojih stožera. Tijekom dana, građani su dolazili, donosili toplu odjeću, deke ili čak samo izraziti podršku. Na ulicama je situacija nepromjenjiva. Tijekom dana, sve je naoko mirno, no noću se izgredi nastavljaju.

Primjerice, jedna 22-godišnjakinja koja inače volontira u improviziranoj bolnici na putu kući s Majdana oteta je i pretučena u šumi. Na sreću, svojim je otmičarima pobjegla živa.

Prosvjedi na Majdanu se nastavljaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene