Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 21. ožujka

Ministri obrane Rusije i Ukrajine nešto ipak dogovorili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri obrane Ukrajine i Rusije dogovorili su primirje na Krimu do 21. ožujka, rekao je u nedjelju ukrajinski obnašatelj dužnosti ministra obrane.

"Postignut je sporazum s (ruskom) Crnomorskom flotom i ruskim ministarstvom obrane o primirju na Krimu do 21. ožujka", rekao je  privremeni ukrajinski ministar obrane Igor Tenjuk novinarima na rubu sjednice vlade.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

"Tijekom toga vremena neće biti poduzimane mjere protiv naših vojnih postrojenja na Krimu. Naše vojne baze stoga nastavljaju s popunjavanjem rezervi", rekao je.

FOTO Evo što Ukrajina gubi, a Rusija dobiva pripojenjem Krima

Rusija je na Krimu u vrlo kratkom vremenu rasporedila oko 22.000 vojnika i već je zauzela neke ukrajinske vojne baze na tom poluotoku dok druge drži u blokadi. Ministar Tenjuk u intervjuu novinskoj agenciji Interfax ranije u nedjelju rekao je da je, temeljem sporazuma koji se odnosi na baze ruske Crnomorske flote na Krimu, Rusija postavila ograničenje od 12.500 svojih pripadnika na Krimu za 2014.

'Nažalost u jako kratkom razdoblju tih 12.500 naraslo je na 22.000. To je grubo kršenje bilateralnih sporazuma i dokaz da je Rusija protuzakonito dopremila postrojbe na teritorij Krima', rekao je Tenjuk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene