Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini Krimskog mosta

Ukrajina dronovima napala Rusiju: Nebom se širi crni dim

Požar u Tamanu
Požar u Tamanu Foto: Twitter
Ukrajina dronovima napala rusko skladište nafte blizu Krimskog mosta.

Ukrajinske oružane snage napale su rusko skladište nafte, a sumnja se da su za napad odgovorni ukrajinski dronovi. U napadu je eksplodiralo spremište nafte u luci Taman te je došlo do požara, a nebom se proširio crni dim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Neovlašteno miješanje" VIDEO Ruski teretni vlak iskočio iz tračnica, iz državne tvrtke objavili što se dogodilo

Napad se dogodio jutros oko dva sata u blizini ključnog mosta koji povezuje Rusiju s anektiranim Krimom. U napadu nitko nije stradao, prenosi Daily Mail.

 

 


 

 

Pročitajte i ovo Stambena zgrada u Umanu u kojoj je 23 ljudi poginulo nakon što ju je pogodio ruski projektil Ubijeno puno civila Teške optužbe iz Ukrajine: "Moskva je promijenila taktiku, pokušava isprovocirati našu ofenzivu"

"Nešto je eksplodiralo u dva ujutro, čulo se zujanje i vidjeli su se tragovi drona. Sada gori nafta ili nešto drugo", rekao je svjedok.

Uhićeno sedam ukrajinskih agenata na Krimu 

Ruska Federalna sigurnosna služba (FSB) priopćila je u srijedu da je uhitila sedam osoba povezanih s ukrajinskom obavještajnom službom i optužila ih za planiranje "niza visokoprofilnih sabotaža i terorističkih postupaka'' na Krimu koji je Rusija anektirala.

FSB je u priopćenju rekao da je skupina planirala napade na dužnosnike postavljene u Rusiji, uključujući lokalnog guvernera Sergeja Aksjonova. Tvrde da su zaplijenili eksplozive identične onima koji su korišteni za napad na željeznice na poluotoku u veljači.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik Rat u Europi Zelenski: ''Rusi zarobili ukrajinskog predsjednika? Imam pištolj, znam pucati''

Aksjonov je u izjavi rekao da ista skupina stoji iza oba navodna incidenta. Rekao je, bez pružanja dokaza, da nema sumnje da iza njih stoji ukrajinska vlada. Rusija je preotela Krim od Ukrajine 2014. i iskoristila ga kao jedno od polazišnih točki za invaziju na Ukrajinu u veljači 2022.

Dodatno su u srijedu ruske službe za hitne slučajeve okrivile pad drona za veliki požar u skladištu goriva na poluotoku Taman, koji graniči s Krimom preko Kerčkog tjesnaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Količina posla je ogromna" Nije čekao profesionalce: Ukrajinac od ruskih tenkova dizajnirao traktor koji uništava mine

Skladište goriva zapalilo se u noći na srijedu u selu Volna, a nema vijesti o poginulima ili ranjenima, niti prijetnji za stanovnike, objavili su službeni izvori.

Po izvoru iz službi sigurnosti, kojeg navodi TASS, požar je uzrokovao "pad drona". Posljednjih dana Rusija i Krim mete su serije napada za koje odgovornost nije preuzeo Kijev, koji je ipak nedavno rekao da se pripreme za vojnu ofenzivu približavaju kraju.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene