Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neovlašteno miješanje"

VIDEO Ruski teretni vlak iskočio iz tračnica, iz državne tvrtke objavili što se dogodilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabotaža je uzrok iskakanja teretnog vlaka iz tračnica drugi dan zaredom u ruskoj oblasti Brjansk na granici s Ukrajinom, priopćile su u utorak Ruske željeznice.

U priopćenju kompanije navodi se da je uzrok nesreće iskakanja teretnog vlaka iz tračnica -  "neovlašteno miješanje".

U ponedjeljak je, u istoj oblasti, nakon eksplozije također iskočio jedan vlak iz tračnica, rekao je guverner Brjanske oblasti koja graniči s Bjelorusijom i Ukrajinom.

Ruski dužnosnici kažu da su skupine proukrajinske sabotaže izvele višestruke napade takve prirode otkako je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022.

"Neidentificirana eksplozivna naprava aktivirala se kod željezničke postaje Snežeckaja. Nema žrtava", objavio je guverner regije Brjansk Aleksander Bogomaz na Telegramu. "Rezultat je iskakanje lokomotive i nekoliko teretnih vagona", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku VIDEO Stravičan prizor iz SAD-a: Vlak naletio na kamion pun vozila - "Auti su letjeli na sve strane"

Željeznička stanica Snežeckaja nalazi se jugoistočno od Brjanska. Prema izvješćima, vlak koji je u ponedjeljak iskočio s tračnica prevozio je naftu i drvne proizvode i oko šest od 60 vagona ležalo je prevrnuto u jarku.

Pročitajte i ovo Ruski vlak iskočio iz tračnica Vagoni leže prevrnuti Kaos u Rusiji: Teretni vlak nakon eksplozije iskočio iz tračnica

Iskliznuće vlaka dogodilo se nekoliko dana pošto je napad dronom izazvao požar u skladištu goriva u lučkom gradu Sevastopolju na Krimskom poluotoku koji su 2014. okupirale ruske snage.

Ti se incidenti smatraju pokušajima prekidanja ruskih linija opskrbe gorivom i streljivom dok se Ukrajina priprema za protuofenzivu koja se očekuje sljedećih dana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene