Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petorica nestala

Ukrajina: Broj žrtava popeo se na 32

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trideset dvojica rudara poginula su, a petorica se vode kao nestala u dvjema nesrećama koje su se u petak dogodile u rudarskom bazenu na istoku Ukrajine, po novim podacima koje je u subotu objavilo ministarstvo za izvanredna stanja.

Raniji podaci govorili su o 27 poginulih i o 10 nestalih. U prvoj nesreći, u rudniku Istočna suhodolska, na području Luganska, gdje je u petak ujutro odjeknula eksplozija, broj poginulih je s 20 narastao na 24, a sudbina dvojice rudara još nije poznata, dodaje ministarstvo na svojoj internetskoj stranici.

U drugoj nesreći istoga dana, uzrokovanoj odronom, u rudniku Bažanovi u gradu Makijvki, nedaleko od Donjecka, broj žrtava se sa sedam popeo na osam. Trojica se još vode kao nestala, po istom izvoru.

Ove dvije nesreće su najteže na ovom području nakon eksplozije u jednom rudniku u studenome 2007. u kojoj je život izgubilo više od 100 rudara. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Slika nije dostupna Četvero mrtvih u eksploziji u ukrajinskome rudniku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene