Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BJEŽALI I SKRIVALI SE

Uhićeni roditelji tinejdžera koji je ubio četvero kolega u školi: ''On je povukao obarač, ali i drugi su tome doprinijeli''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 15-godišnjaka koji je u utorak u školi na sjeveru SAD-a ubio četvero i ranio još sedmero ljudi, pritvoreni su u s

James i Jenifer Crumbley optuženi su u petak za ubojstva iz nehaja, rekla je u petak tužiteljica okruga Oakland, Karen McDonald, naglasivši da su i oni odgovorni za nedjelo svog sina u Oxfordu, malom gradu Michigana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na terenu Pucnjava na kampusu u SAD-u: Maskirani napadač ispalio hitce, dva sveučilišta u blokadi Uhićen ubojica pucao na mimohod VIDEO Policija uhitila napadača koji je ubio šestero, a ranio najmanje 36 ljudi: "Čuo sam oko 200 hitaca, bio je stampedo..."

Ethan Crumbley (15) "je ušao u školu i povukao okidač, ali druge osobe su pridonijele tom događaju i namjeravam ih pozvati na odgovornost", rekla je i najavila tužbe protiv roditelja koji su uhićeni u Detroitu gdje su se skrivali na prvom katu industrijske zgrade. Nalaze se u istom pritvoru gdje im je i sin.

Policija je na konferenciji za novinare u subotu ujutro kazala kako su ih pronašli zahvaljujući dojavi građana. Bračni par trebao je u petak doći na čitanje optužnice, ali nisu se pojavili i policija je krenula u potragu za njima. Njihova odvjetnica Shannon Smith za CNN je kazala jako su otišli iz grada zbog vlastite sigurnosti, ali da se namjeravaju sami javiti na policiju. No policija je na konferenciji za novinare kazala kako sve upućuje na to da su se skrivali. Mobiteli su im bili isključeni, netko im je pomogao da uđu u zgradu kojoj su se skrivali, a dan prije na bankomatu su podigli i značajnu količinu novca - oko 26.000 kuna.

Istraga je otkrila i da su roditelji Ethanu kupili pištolj 26. studenog te se time hvalili i na društvenim mrežama kao darom za Božić. Osim toga, dan prije pucnjave učitelj je vidio kako Ethan pretražuje municiju na mobitelu i prijavio je to školi, a drugog učitelja na dan pucnjave navodno je zabrinuo crtež napadača na kojem je nacrtao pušku, metak i žrtvu u krvi te napisao: "Misli ne prestaju. Pomozite mi!", "Krv povuda", i "Moj život je beskoristan. Svijet je mrtav".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene