Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sumnja na koruptivne radnje

U Bihaću uhićena ravnateljica i još dvoje zaposlenika Doma zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Federalne uprave policije su, prema nalogu Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona, uhitili ravnateljicu Doma zdravlja Bihać doktoricu Anelu Kasumović.

Osim ravanteljice, uhićeno je je još dvoje zaposlenika Doma zdravlja, prenosi Dnevni Avaz. Traje pretres na temelju naredbe Općinskog suda Bihać, a prema nalogu Tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

Motivi za akciju Tužiteljstva još nisu poznati, ali se pretpostavlja da to ima veze sa zapošljavanjem 38 osoba u ovoj zdravstvenoj ustanovi tijekom prošle godine, ali i koruptivnim radnjama.

O tome su mediji saznali nakon posljednje izvanredne sjednice Vlade Unsko-sanskog kantona na kojoj su razriješeni skoro svi upravni odbori zdravstvenih ustanova jer su otkriveni brojni slučajevi zapošljavanja novih osoba i pored moratorija na zapošljavanje koji je donijela nova Vlada, s premijerom Mustafom Ružnićem na čelu.

Također je rečeno da nedostaju sredstva za isplate plaća po kolektivnom ugovoru, zbog čega je Sindikat ljekara i stomatologa najavio pa za izvjesno vrijeme zamrznuo štrajk.

Anela Kasumović imenovana je prošle godine na poziciju ravnateljice nakon jednog poništenog natječaja i političko-pravnih borbi, piše Dnevni Avaz.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene