Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić)
Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić)

Pripadnici Federalne uprave policije su, prema nalogu Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona, uhitili ravnateljicu Doma zdravlja Bihać doktoricu Anelu Kasumović.


Osim ravanteljice, uhićeno je je još dvoje zaposlenika Doma zdravlja, prenosi Dnevni Avaz. Traje pretres na temelju naredbe Općinskog suda Bihać, a prema nalogu Tužiteljstva.

Vezani članci Andrija Jarak razgovara s novinarem Jutarnjeg lista Dušanom Miljušem (Foto: Dnevnik.hr) Predstava za javnost ili se nešto valja iza brda?: "Kad se uhićuju ljudi iz tog miljea, to je uvijek predstava. Vidjet ćemo jesu li samo karika u lancu" BMW zaustavljen u Prečkom (Foto: N1) "Bijesni" BMW iz spektakularnog uhićenja na vjetrobranu ima naljepnicu - Sindikata policije Hrvatske

Motivi za akciju Tužiteljstva još nisu poznati, ali se pretpostavlja da to ima veze sa zapošljavanjem 38 osoba u ovoj zdravstvenoj ustanovi tijekom prošle godine, ali i koruptivnim radnjama.

O tome su mediji saznali nakon posljednje izvanredne sjednice Vlade Unsko-sanskog kantona na kojoj su razriješeni skoro svi upravni odbori zdravstvenih ustanova jer su otkriveni brojni slučajevi zapošljavanja novih osoba i pored moratorija na zapošljavanje koji je donijela nova Vlada, s premijerom Mustafom Ružnićem na čelu.

Također je rečeno da nedostaju sredstva za isplate plaća po kolektivnom ugovoru, zbog čega je Sindikat ljekara i stomatologa najavio pa za izvjesno vrijeme zamrznuo štrajk.

Anela Kasumović imenovana je prošle godine na poziciju ravnateljice nakon jednog poništenog natječaja i političko-pravnih borbi, piše Dnevni Avaz.