Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena jer mu je ušla u profil i ubila njegov lik iz igrice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učiteljica klavira iz Japana jako se razljutila zbog rastave od svojeg virtualnog supruga pa se s njegovom lozinkom ulogirala na internetsku stranicu MapleStory i izbrisala njegov profil. Drugim riječima, počinila je virtualno ubojstvo.

Ovaj čin potaknuo je debatu među igračima internet igara i blogerima o tome trebaju li se virtualni prekršaji kažnjavati u stvarnom životu, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Stvoreno virtualno ljudsko srce Slika nije dostupna Seciranje: Jednom za stvarno, drugi put virtualno

Žena je proteklu srijedu uhićena te odvezena gotovo 1000 kilometara od svojeg doma u južni Miyazaki, u mjesto u kojem živi njezin bivši virtualni suprug.

Ovo dvoje zaljubljenika u internetske igre nikada nije vjerovalo da će se susresti uživo. Zanimljivo je da 43-godišnja Japanka nije pokazala nimalo ljutnje kada se s bivšim suprugom susrela izvan cyber prostora.

'Bilo je to tako iznenada, ostavio si me bez i jedne riječi upozorenja. To me jako razbjesnilo', izjavila je žena koja je uhićena zbog ilegalnog pristupanja tuđem korisničkom profilu i manipuliranja elektroničkim podacima.

Žena je naime, koristeći tuđu lozinku, koju je dobila od 33-godišnjeg službenika za vrijeme dok su njihovi likovi iz kompjuterske igre bili u sretnom virtualnom braku, ušla na njegov profil i ubila lika iz igre koju je je iznenada ostavio.

Muškarac je, shvativši da njegov profil na određenoj igri više ne postoji, kontaktirao policiju.

Osvetoljubivoj dami još nije izrečena kazna, a mogla bi biti suočena čak sa zatvorskom kaznom u trajanju od pet godina, ili novčanom u visini 3.000 funti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene