Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 3,6 milijuna eura

Uhićen suosnivač Pirate Baya zbog kršenja autorskih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gottfrid Svartholm Warg, suosnivač web stranice za djeljenje dokumenata uhićen je u Kambodži, na temelju potjernice koja je za njim poikrenuta u Švedskoj.

Kambodžanske vlasti uhitile su Svartholma u iznajmljenom stanu u glavnom gradu Kambođe, Phnom Penhu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivao se Tražen od 2012.: Uhićen jedan od osnivača Pirate Baya Slika nije dostupna Nesvakidašnja ponuda Kim Jong Un pozvao Pirate Bay u Sjevernu Koreju?

'Zadržan je u Kambodži i čekamo zahtjev za njegovim izručenjem', rekao je Kirth Chantharith, glasnogovornik policije.

Kambodža nema potpisan ugovor o izručivanju sa Švedskom, ali su od švedskih vlasti zatražili detalje o Wargovoj kaznenoj odgovornosti kako bi pokrenuli postupak za izručivanje.

>> Pronađen učinkovit način za borbu protiv piratstva!

Svartholm Warg i još trojica osnivača Pirate Baya osuđeni su u Švedskoj 2009. godine za kršenje autorskih prava pomažući milijunima ljudi da ilegalno skidaju autorske sadržaje sa interneta. Svi su optuženi na godinu dana zatvora i moraju platiti kaznu od 3,6 milijuna eura kompanijama, uključujući Warner Bros., Sony Music Entertainment, EMI i Columbia Pictures.

Svartholm Warg nije se pojavio na žalbenom saslušanju 2010. godine. Njegov odvjetnik je rekao kako je primio poruke njegove majke koja je tvrdila kako se Warg razbolio u Kambodži i nije bio u mogućnosti pojaviti se na sudu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene