Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaju ruski mediji

Uhićen general koji je znao za Wagnerov plan: "Izabrao je Prigožinovu stranu u pobuni"

Sergej Surovikin
Sergej Surovikin Foto: Afp
Ruski general Sergej Surovikin je uhićen, doznaju ruski mediji iz izvora u ministarstvu obrane.

Ruski general Sergej Surovikin je uhićen, objavio je The Moscow Times pozivajući se na dva izvora u ruskom ministarstvu obrane.

Samo ministarstvo još se nije oglasilo o navodnom uhićenju generala koji u javnosti nije viđen od subote, kada je čelnik plaćeničke organizacije Wagner Jevgenij Prigožin pokrenuo pobunu protiv ruskog vojnog vodstva.

"Ako se pita vlast, situacija s njima nije bila u redu. Ne mogu reći više od toga", rekao je jedan izvor, a drugi je otkrio da je njegovo uhićenje povezano s Prigožinom.

"Navodno je Surovikin izabrao Prigožinovu stranu tijekom pobune i oni su došli do njega", rekao je izvor. Upitan gdje se general sada nalazi, odgovorio je: "Tu informaciju ne komentiramo ni na našim internim kanalima."

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Nakon godine pregovora Grbin o odbijenici Možemo: "Stavili su svoj interes ispred interesa građana"

Pročitajte i ovo Požari u Kanadi zagadili zrak u gradovima SAD-a - 5 Sivo nebo iznad Chicaga Građani opet s maskama, dim stigao do Europe: Vlasti apelirale na dio građana

U srijedu je proratni vojni bloger Vladimir Romanov izvijestio da je Surovikin uhićen u nedjelju, dan nakon što je okončana pobuna vagnerovaca. Romanov tvrdi da se trenutačno nalazi u moskovskom pritvoru. Aleksej Venediktov, izvršni urednik radiopostaje Eho Moskvi, na Telegramu je objavio da se ruski general tri dana nije čuo sa svojom obitelji.

The New York Times u utorak je objavio, pozivajući se na američke dužnosnike, da je Surovikin znao za Prigožinov plan. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za medije u srijedu rekao je da se radi o spekulacijama i traču.

Inače, Surovikin je ruskim snagama u Ukrajini zapovijedao od listopada 2022. do siječnja 2023. godine, nakon čega ga je zamijenio Valerij Gerasimov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene