Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga od subote

Nestao ruski general koji je navodno znao za Wagnerovu pobunu: "Ono što će se dogoditi ovom čovjeku bit će vrlo zanimljivo"

Sergej Surovikin
Sergej Surovikin Foto: AFP/ Sputnik
Od subote nitko ne zna gdje se nalazi ruski general Sergej Surovikin za kojeg se sumnja da je znao namjere Jevgenija Prigožina. Postoji mogućnost da je zadržan na ispitivanju.

Nestao je visoki ruski general Sergej Surovikin pod nadimkom Armagedon koji je drugi zapovjednik ruske vojske. Surovikin je poznat po svojim vezama s Wagnerovim šefom Jevgenijem Prigožinom, a sumnjalo se i da je znao da će doći do pobune.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron Pozvao pravosuđe da radi svoj posao Macron kritizirao policiju: "Ubojstvo tinejdžera je neoprostivo"

Ranije ove godine smijenjen je s mjesta vrhovnog zapovjednika, no zadržao je veliki utjecaj u vođenju ruskih ratnih operacija.

"Surovikin nije viđen od subote, ne zna se pouzdano gdje se general Armagedon nalazi. Postoji verzija da je na ispitivanju", poručio je ruski kanal Rybar na Telegramu.

Američka obavještajna služba je ranije je istaknula da je Surovikin znao za Prigožinove planove te da se pobunio protiv ruskog vojnog vodstva, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Krađe na plažama Potreban oprez Na plažama uz kupače i - lopovi: Policija upozorava sve ljubitelje sunca i mora kako zaštititi svoje stvari

"Ono što će se dogoditi ovom čovjeku bit će vrlo zanimljivo. Nije se pojavio otkako je u subotu dao izjavu pozivajući Wagnerove ljude da se vrate u jedinice i pristojno ponašaju", rekao je obrambeni i sigurnosni analitičar Michael Clarke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene