Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog trgovine organima na Kosovu

Lice s tjeralice: Uhićen 'dr. Frankenstein'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istanbulska policija uhitila je, temeljem Interpolove tjeralice, Dr. Yusufa Erçina Sönmeza.

Dr. Yusef, kojeg mediji nazivaju 'dr. Frankenstein', uhićen je na temelju naloga izdanog od strane suda u Prištini kojim ga se traži za krijumčarenje ljudi i ilegalnu transplantaciju ljudskih organa. Sumnjiči ga se zbog ilegalne transplantacije ljudskih organa, prenosi list Hürriyet. Detalji oko uhićenja nisu poznati.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Njegovo uhićenje pozdravila je Kristiina Herodes, glasnogovornica policije EU-a na Kosovu, ali je dodala kako je prerano govoriti o izručenju.

U studenom 2010. godine tužitelji Europske unije podigli su optužnice protiv devetero osumnjičenih osoba za umiješanost u ilegalnu transplantaciju ljudskih organa na Kosovu. Kriminalna skupina organizirala je ilegalan transport ljudskih organa iz Kosova, a žrtve su im najčešće bile siromašni stanovnici, a ponekad i izbjeglice.

>> 'Hashim Thaci je 'boss' mafije koja trguje ljudskim organima'

>> Thaci tuži izvjestitelja Vijeća Europe zbog klevete

Istraga je usmjerena na kliniku iz Prištine, gdje su, prema optužnici, organi vađeni i presađivani bogatim pacijentima iz Kanade, Njemačke, Poljske i Izraela, piše Guardian.

Osumnjičenici su donatorima obećavali 20.000 dolara za organe, a pacijentima su naplaćivali između 110.00 i 137.000 dolara po organu. Među optuženima se nalazi 7 državljana Kosova, bivši visoki dužnosnik tamošnjeg ministarstva zdravstva i izraelski državljan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene