Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski sud optužio je tri udovice i dvije kćeri bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena zbog ilegalnog boravka u zemlji i osudio ih na 45 dana zatvora, objavili su u ponedjeljak njihovi odvjetnici.


To znači da će u zatvoru provesti 14 dana, jer im se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 3. ožujka. Obitelj Bin Ladena bit će na kraju deportirana u njihove matične zemlje, rekli su odvjetnici.

Analitičari kažu da se Pakistan odlučio na blagu kaznu kako članovi obitelji ne bi otkrili pojedinosti o njihovu boravku u Pakistanu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jesu li Amerikanci lagali cijelom svijetu?' - stigao odgovor Bijele kuće Slika nije dostupna 'Amerikanci su lagali cijelom svijetu' - Novi detalji o ubojstvu Osame bin Ladena

>> Osama bin Laden planirao Obamino ubojstvo

>> Posljednje dane života Bin Laden proveo izoliran i sam u vili

Kada odu iz Pakistana, Bin Ladenova obitelj mogla bi objaviti detalje kako se nekoć najtraženiji čovjek na svijetu godinama mogao skrivati u Pakistanu, američkom savezniku, najvjerojatnije uz pomoć pojedinaca iz moćnog vojnog i obavještajnog aparata. (Hina)