Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U malom selu u Kataloniji dosjetili su se kako pribjeći financijskoj krizi.


Stanovnici sela Rasquera odlučili su se na zanimljiv način pokrivanja duga od 1,3 milijuna eura - iznajmljivanjem zemlje za uzgoj marihuane. Lokalne vlasti odobrit će ovaj prijedlog mještana kako bi pokrenuli zapošljavanje i pokrivanje duga.

Vezani članci Marihuana pronađena na Krku Pao "ratar" na Krku: Policija dilera uhvatila dok je zalijevao marihuanu u šumi Štakor u parlamentu - 2 VIDEO Nepozvani gost izazvao pravu pomutnju i strah u andaluzijskom parlamentu: "Molim vas da ostanete mirni“

>> Konzumiranje droga prestaje biti kazneno djelo

Udruga privatnih korisnika kanabisa Barcelone plaćat će selu Rasqueri 54.170 eura mjesečno od srpnja 2012. za 15 hektara zemlje. Lokalne vlasti nadaju se da će farma stvoriti 40 radnih mjesta u selu s 900 mještana, javlja Reuters.

Osim svega navedenog, ovaj će pothvat biti i svojevrstan udarac mafiji i crnom tržištu povezanom s uzgojem marihuane. Španjolski zakon dopušta uzgoj marihuane za osobno i zajedničko korištenje pa je korisnici mogu konzumirati putem privatnih udruženja koja su pod nadzorom. No, trgovanje marihuanom kažnjivo je sa šest godina zatvora.