Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred zbornice

Učenica u Podgorici pjevala "Čavoglave", pisala "Marš, Srbi", a jednoj kolegici zaprijetila je nožem

Učionica (Foto: Guliver/Thinkstock)
Učionica (Foto: Guliver/Thinkstock) Guliver/Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Učionica (Foto: Guliver/Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Nitko od nastavnika OŠ Dragiša Ivanović navodno nije reagirao na njezino pjevanje pa je drugi dan djevojčica u školu došla s nožem. Napadala je i druge učenike.

Učenica osmog razreda stala je ispred zbornice i u prisustvu dežurnog nastavnika pjevala pjesmu "Čavoglave",  u osnovnoj školi Dragiša Ivanović u Podgorici. 

Pročitajte i ovo Nikoleta Đukanović, politologinja - 2 za Dnevnik Nove TV Politologinja uoči izbora u Crnoj Gori o Milatoviću: "Zamjera mu se povezanost s pravoslavnom Crkvom i vlastima u Srbiji" Ilustracija dječaka vratio u život Užas u Podgorici: Žena s djetetom u naručju skočila u rijeku, bebu spasio švedski parlamentarac

Kako piše Kurir, nitko od nastavnika nije reagirao, pa je djevojčica drugi dan u školu došla s nožem koji je kolegici gurala pod vrat. Nastavnica je prekinula sat, pozvala razrednicu, no ništa se nije dogodilo. Dan poslije djevojčica je navodno napala još neke učenike, čiji su roditelji došli u školu i žalili se, a zatim se sukobili s njezinim roditeljima. 

"Vidjet ćeš ti, Srbine, što te čeka", djevojčica je prijetila još jednom učeniku, a u školi se počela pojavljivati sa letcima na kojima je rukom ispisala "Marš, Srbi, napolje. CG upravljaju Hrvati". Na dodjeli svjedožbi došla je s alkoholom i hrvatskom zastavom, a navodno je nekim kolegama govorila "Pose*** vam se na Vidovdan". 

"Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno zato što se sve događa u osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena djeca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnika. Krajnje je vrijeme da ragiraju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posljedice ne budu još veće", rekla je za Kurir majka jednog od napadnutog učenika.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene