Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brutalno nasilje

Zemlja u šoku nakon zločina u elitnoj školi: 21-godišnju trenericu našli u kupaonici smrskane glave, kamere snimile ubojicu?

Lilie James
Lilie James Foto: Facebook/Screenshot
Nadzorne kamere navodno su snimile 24-godišnjeg hokejaškog trenera Paula Thijssena kako ulazi u kupaonicu iza Lilie James. Izišao je sam.

Australija je u šoku nakon što je u kupaonici elitne privatne škole u Sydneyju pronađeno tijelo 21-godišnje trenerice vaterpola Lilie James.

Ležala je na podu smrskane glave. Policija, koja je pronašla njezino tijelo nešto prije ponoći u četvrtak, vjeruje da je ubijena čekićem nekoliko sati ranije. 

Nadzorne kamere navodno su snimile njezina kolegu, 24-godišnjeg hokejaškog trenera Paula Thijssena, kako ulazi u kupaonicu za njom. Thijssen, koji je također zvao policiju, kasnije je izišao sam.

Pročitajte i ovo Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca riba preko 80 kilograma Ulov života za ribiča iz Đurđevca: "Jaka muka, ruke trpe, osjeti se tu upala mišića. Treba imati malo sreće, malo znanja"

O motivu policija šuti, no lokalni su mediji izvijestili da je Lilie James nedavno prekinula vezu s Thijssenom. Viđali su se tek pet tjedana.

Policija je pronašla oružje kojim je navodno počinjeno ubojstvo, a u petak ujutro i tijelo trenera Thijssena, koji je navodno počinio samoubojstvo.

Prijatelji tuguju za Lilie James.

"Bila je živahna, otvorena i jako su je voljeli njezina obitelj i prijatelji. Shrvani smo i slomljena srca", poručila je njezina obitelj, piše BBC.

Pročitajte i ovo Kate i Gerry McCann Nisu komentirali postupak Obrat u slučaju portugalske policije i nestale Maddie: Roditelji djevojčice na ovo su čekali godinama, ali im nije donijelo utjehu

Slučaj je ponovno pokrenuo rasprave o borbi s epidemijom obiteljskog nasilja u Australiji. Lilie James je 41. Australka koja je ove godine ubijena od posljedica rodno uvjetovanog nasilja. Samo u posljednjih deset dana tri su žene ubili muškarci koje su poznavale.

I dok nacija tuguje, opet se postavljaju pitanja o tome kako zaštititi žene. Australija od 2010. ima Nacionalni plan za zaustavljanje nasilja nad ženama i djecom, ali statistike pokazuju da su stope nasilja i dalje vrlo visoke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene