Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojicama košarkaša Jovana Manovića 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ubojstva splitskog košarkaša Jovana Manovića prošle godine u kafiću 'Zodijak' u Beogradu i pokušaja ubojstva Marka Nikolića 2005. godine na Zlatiboru, dvojica optuženika osuđena su u beogradskom Okružnom sudu na ukupno 40 godina zatvora.

Bojan Baćković iz Užica i Milanko Ivanović iz Čajetine osuđeni su za ubojstvo Manovića i pokušaj ubojstva Nikolića na jedinstvenu kaznu od po 20 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Kam McLeod i Bryer Schmegelsk (Foto: AFP) Najtraženije osobe u Kanadi Pronađena tijela? Tjednima je cijela zemlja drhtala pred dvojicom tinejdžera Slika nije dostupna Čudno pravosuđe Pročitajte deset bizarnih priča o "ubojicama" koji nisu nikada nikoga ubili!

Dragan Cvetković iz Beograda oslobođen je optužbe za umiješanost u ubojstvo Manovića i ukinut mu je pritvor.

Predsjednik Sudskog vijeća, sudac Dragoljub Zdravković rekao je obrazlažući presude da je sud 'nesumnjivo utvrdio da su Ivanović i Baćković izvršili kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja', a osuđeni su za pokušaj ubojstva Nikolića kao i za falsificiranje isprave, te im je izrečena jedinstvena kazna od po 20 godina.

Jovan Manović je ubijen prošle godine u kafiću 'Zodijak' u Beogradu, a napad na Nikolića dogodio se 2005. godine na Zlatiboru.¼/p>

>> Ubijen bivši košarkaš Splita Jovan Manović

U optužnici se navodi kako je Ivanović, temeljem ranijeg dogovora s Baćkovićem, 9. svibnja prošle godine došao motorom do kafića 'Zodijaka' i iz neposredne blizine ispalio tri hica u grudi Manovića, i to navodno greškom, jer ga je 'zamijenio' za Gorana Marića, koji je bio meta. Marić je u vrijeme Manovićeva ubojstva sjedio za susjednim stolom i bio je sportski obučen kao i nesretni košarkaš.

Roditelji nastradalog Jovana Manovića, međutim, tvrde da njihov sin nije ubijen greškom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene