Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojica studenata često se rezao te je imao psihičkih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steven Kazmierczak, 27-godišnji ubojica sa Sveučilišta u Illinoisu, izgledao je susretljivo, no to je bila samo maska koja je prikrivala detalje njegova života koji su isplivali na površinu nakon što se zaprepaštena zajednica pitala što se to s njim zapravo događalo.

Bivša zaposlenica u Psihijatrijskom centru u Chicagu rekla je da su Kazimerczaka u tu ustanovu smjestili roditelji nakon srednje škole jer je pokazivao znakove izrazite neposlušnosti. Ispričala je da se Steven često rezao, te je odbijao uzimati lijekove. 

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva

>> Bivši student, Stephen Kazmierczak počinio masakr na sveučilištu Northern Illinois 

Kratko je vrijeme radio kao zatvorski čuvar, a otkaz je dobio jer je prestao dolaziti na posao. U vojsci je proveo šest mjeseci, 2001. i 2002. godine, nakon čega je dobio otpust. 

Što je Stevena potaklo da učini ovako strašan zločin i zašto je izabrao upravo svoje bivše Sveučilište i tu predavaonicu? 

Steven je na Valentinovo, obučen u crno, naoružan s dva pištolja i sačmaricom, upao na predavanje u veliku predavaonu Cole Hall, na nastavu geologije na američkom sveučilištu Northern Illinois i ubio šest studenata, a 17 ih je ranio. 

Sveučilišni policajac rekao je kako je Steven posljednja dva tjedna, od kada nije uzimao ljekove bio rastresen. 

'Nikada nije rekao da ima problema s mentalnim bolestima i to je bio problem', rekao je jedan njegov poznanik. 

'Steve je uvijek prema svima bio prijateljski raspoložen. Volio je pomagati drugima', rekao je profesor Jim Thomas kojem je Steve bio asistent na Sveučilištu. 

Policija, kojoj još nije poznat motiv ovih stravičnih ubojstava, traži ženu za koju misli da je možda bila Steveova djevojka, a sumnja se da su nedavno prekinuli. 

Napad na sveučilištu Northern Illinois novi je slučaj masovnog ubojstva sa samoubjstvom na američkim školama, a djeluje kao repriza pokolja na sveučilištu Virginia Tech u travnju 2007.godine, kada je psihički bolesni student s dva pištolja ubio 31 osobu i sebe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene