Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Steven Kazmierczak, 27-godišnji ubojica sa Sveučilišta u Illinoisu, izgledao je susretljivo, no to je bila samo maska koja je prikrivala detalje njegova života koji su isplivali na površinu nakon što se zaprepaštena zajednica pitala što se to s njim zapravo događalo.


Bivša zaposlenica u Psihijatrijskom centru u Chicagu rekla je da su Kazimerczaka u tu ustanovu smjestili roditelji nakon srednje škole jer je pokazivao znakove izrazite neposlušnosti. Ispričala je da se Steven često rezao, te je odbijao uzimati lijekove. 

Vezani članci Očevid, ilustracija Tragedija kod Krapine: Muškarac (56) ubio 75-godišnjakinju pa sebe Policija u SAD-u, ilustracija Pucnjava na Sveučilištu, druga u manje od tjedan dana: Jedna osoba poginula, sedmero ranjenih

>> Bivši student, Stephen Kazmierczak počinio masakr na sveučilištu Northern Illinois 

Kratko je vrijeme radio kao zatvorski čuvar, a otkaz je dobio jer je prestao dolaziti na posao. U vojsci je proveo šest mjeseci, 2001. i 2002. godine, nakon čega je dobio otpust. 

Što je Stevena potaklo da učini ovako strašan zločin i zašto je izabrao upravo svoje bivše Sveučilište i tu predavaonicu? 

Steven je na Valentinovo, obučen u crno, naoružan s dva pištolja i sačmaricom, upao na predavanje u veliku predavaonu Cole Hall, na nastavu geologije na američkom sveučilištu Northern Illinois i ubio šest studenata, a 17 ih je ranio. 

Sveučilišni policajac rekao je kako je Steven posljednja dva tjedna, od kada nije uzimao ljekove bio rastresen. 

'Nikada nije rekao da ima problema s mentalnim bolestima i to je bio problem', rekao je jedan njegov poznanik. 

'Steve je uvijek prema svima bio prijateljski raspoložen. Volio je pomagati drugima', rekao je profesor Jim Thomas kojem je Steve bio asistent na Sveučilištu. 

Policija, kojoj još nije poznat motiv ovih stravičnih ubojstava, traži ženu za koju misli da je možda bila Steveova djevojka, a sumnja se da su nedavno prekinuli. 

Napad na sveučilištu Northern Illinois novi je slučaj masovnog ubojstva sa samoubjstvom na američkim školama, a djeluje kao repriza pokolja na sveučilištu Virginia Tech u travnju 2007.godine, kada je psihički bolesni student s dva pištolja ubio 31 osobu i sebe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju