Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Ubila svoje petero djece obećavši im iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je suđenje monstruoznoj majci koja je 28. veljače prošle godine pozvala svoje petero djece da uđu u njezinu spavaću sobu jer ima za njih iznenađenje. Tamo im je režući grkljan ubijala jedno po jedno, čulo se danas tijekom suđenja za peterostruko ubojstvo bivšoj belgijskoj učiteljici Genevieve Lhermitte iz Nivellesa.

Nakon što ih je zaklala, Genevvieve je polegla tijela djece, četiri  djevojčica i jednog dječaka u dobi od dvije do četrnaest godine, te im u ruke stavila omiljene igračke, piše Express.co.uk.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

Zatim je pokušala ubiti i sebe zabivši si nož u prsa. Opisujući sebe kao učiteljicu i majku, Genewieve je svoje iracionalno ponašanje na suđenju objasnila činjenicom da je njezin suprug, Bouchaib Moqadem, cijelo vrijeme bio odsutan. 

Tako je jedno popodne, dok je suprug bio na poslovnom putu, pozvala sedmogodišnju kći u u svoju sobi te joj rekla kako za nju ima iznenađenje.

Kada je malena ušla, majka ju je zadavila te joj prerezala grkljan kuhinjskim nožem. U sljedećih nekoliko sati na isti način ubila je svoje ostalo četvero djece te polegla trupla na krevet.

Nakon ubijanja djece, Genewieve je i sebi zabila nož u prsa te nazvala policiju koja ju je po dolasku u obiteljsku kuću našla u nesvijesti.

Majka je na suđenju izjavila kako je postala depresivna jer je njezin suprug produžio putovanje u Maroku. Poroti je rečeno kako je ujutro na dan ubojstava majka u supermarketu ukrala dva noža te prije masakra skuhala obiteljski ručak.

Kada je u sobu iznenađenjem namamila 14-godišnju kći Yasmine morala ju je zavezati kako bi ju spriječila u bijegu. Tada ju je snažno udarila po glavi kako bi se onesvijestila, a zatim joj je prerezala grkljan. 

Na suđenju se čulo kako je Genevievein život silno ometao obiteljski prijatelj, belgijski liječnik Michel Schaar, pa je s djecom odlučila otići na mirnije mjesto.

'Išao je s nama čak i na naš medeni mjesec i spavao s nama u sobi. Morali smo čekati da zaspe kako bi vodili ljubav', rekla je poremećena majka koja je priznala ubojstvo svoje petero djece. 

Suđenje, za koje se poretpostavlja da će trajati dva tjedna, nastavlja se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene