Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor u bolnici

Monstruozna medicinska sestra osuđena na doživotni zatvor: Ubila jednu bebu jer je htjela privući pozornost liječnika

Britanska medicinska sestra Lucy Letby, koja je ubila sedam beba, osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Britanska medicinska sestra Lucy Letby (33) osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu, nakon što je prošlog tjedna proglašena krivom. Nije se pojavila na sudu na izricanju presude.

U 13 mjeseci ubila je sedam beba i pokušala ubiti još njih šest. Osuđena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te za pokušaj ubojstva još šest novorođenčadi u bolnici Countess of Chester dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine.

"Ovo je bilo okrutno, proračunato i cinično ubojstvo djece. Nemate grižnju savjesti. Nema olakotnih faktora. Postojala je duboka zlonamjernost koja je graničila sa sadizmom", rekao je sudac Justice Goss, piše Sky News.

Sudac je istaknuo kako je Letby bila fascinirana obiteljima djece koju je ubila te ih je pretraživala na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija vatrogasci i hitna intervenirali Skakao u more s 10 metara i udario glavom u stijene: Mladić (24) teško ozlijeđen

Majka nedonoščadi rekla je da je "sprovod bio dan prije njezina termina, a organi djeteta nisu mogli biti donirani jer je morala biti obavljena obdukcija".

"Nijedna djeca na svijetu nisu bila toliko željenoa kao moja", rekla je druga majka koja je ostala bez svoje dvoje djece zbog Letby.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u blizini Tuzle - 4 Motiv je ljubomora? Muškarac u BiH ubio ženu pa presudio i sebi: "Nije se ni s kim svađala, dala bi ti zadnji zalogaj kruha da pojedeš"

Jedan od očeva koji je ostao bez svog djeteta priznao je da se nakon gubitka djeteta okrenuo alkoholu. "Bio sam ponižen i gadio sam se sam sebi", rekao je. Ispričao je na sudu kako je "jedan dan uzeo ključeve od auta, s namjerom da si okonča život".

Novorođenčad je Letby trovala inzulinom, na njih je fizički nasrtala ili im je injekcijom ubrizgavala zrak u krvotok. U jednom je slučaju bebu usmrtila tako da ju je prehranila mlijekom.

Jedna teorija koju je iznijelo tužiteljstvo tijekom njezinog suđenja bila je da je Letby "sabotirala" brigu o jednom dječaku kako bi privukla pozornost liječnika u kojeg je bila zaljubljena.

Sohom Das, savjetnik forenzičkog psihijatra, vjeruje da Letby pati od niskog samopoštovanja i samopouzdanja, povezanih s depresijom i tjeskobom, prenosi Sky News.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene