Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Pakistanu s nekoliko suradnika

Ubijen visoko rangirani član Al-Qaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoko rangirani član Al-Kaide Iljas Kašmiri, kojega smatraju jednim od najopasnijih ekstremista u svijetu, ubijen je u napadu američkom bespilotnom letjelicom nad područjem Pakistana, izvijestili su dužnosnici tajne službe i lokalni mediji.

Smrt pakistanskog ekstremista još je jedan u nizu uspjeha tajne službe, nakon smaknuća 2. svibnja Osame bin Ladena u gradu blizu Islamabada. 'Sigurni smo da je ubijen. Sada pokušavamo pronaći njegovo tijelo. Želimo napraviti i fotografije smaknutih ekstremista', rekao je dužnosnik pakistanske tajne službe.

Reuters prenosi kako je ovo drugi put da se objavljuje informacija o ubojstvu Kašmirija. Prvi je put informacija o njegovu ubojstvu u američkom zračnom napadu objavljena u rujnu 2009.

No pakistanski mediji potvrđuju današnju informaciju, pozivajući se na obavijest grupe kojoj je Kašmiri bio na čelu i povezane s Al-Kaidom, Harkat-ul Džihad Islami (HUJI).

'Možemo potvrditi da je naš vođa i zapovjednik Mohamad Iljas Kašmiri ubijen, zajedno s još nekoliko suradnika. Smrtno je stradao u napadu američke bespilotne letjelice 3. lipnja 2011. u 11.15 sati', stoji u priopćenju HUJI-ja, poslanog telefaksom pakistanskoj državnoj televiziji.

'Amerikanci će vrlo skoro doživjeti veliku osvetu. Naš jedini cilj je Amerika', rekao je glasnogovornik HUJI-ja, no autentičnost priopćenja nije provjerena.

Pripadnici HUJI-ja preuzeli su odgovornost za samoubilački bombaški napad na američki konzulat u Karachiju u ožujku 2006. u kojemu su ubijene četiri osobe, a ranjeno ih je 48, objavio je State Department.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Siriji Ubijen osnivač Al-Nusre: Najprije ga je pozdravio, a onda... Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene