Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen svekar 'švaler'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoltan Rodolić (36) ubio je svog oca Jožefa Rodolića (56) lovačkom puškom u obiteljskoj kući u selu Pločinački Rit , u blizini Kovina.

Prekjučerašnjem ubojstvu prethodilo je Zoltanovo saznanje da je njegov otac Jožef u dugogodišnjoj vezi sa ženom Radicom, s kojom ima dvoje djece. Dan nakon ubojstva, Zoltan je obavijestio policiju o svom zločinu, mirno se predao i objasnio što je napravio. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SMRTONOSNA IGRA Tragedija kod susjeda: Dvanaestogodišnji dječak smrtno stradao u igri puškom koju su pronašli u djedovoj kući Slika nije dostupna likvidiran vatrenim oružjem Tko je muškarac ubijen u sačekuši kod Ljubuškog? Bio je osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku

Do obiteljske tragedije došlo je poslije dugogodišnje torture od strane Jožefa, koji je prije dvije godine, nakon smrti svoje supruge, stupio u ljubavnu vezu sa Zoltanovom ženom Radicom. Jožef je često sa snahom izbivao iz kuće, ostavljajući svog sina samog da se brine o djeci. A često se znalo dogoditi da svekar i snaha ne dopuštaju Zoltanu ulaz u kuću. On je u tim trenutcima znao prespavati u automobilu ili u susjedstvu, nikome ništa ne govoreći, pričaju susjedi. 

'Otac i sin nikada se nisu svađali, Zole je bio povučen i samo je patio zbog odnosa koji je Jožef imao s Radicom', priča jedan od mještana. Drugi dodaje da koliko je kriv Jožef toliko je kriva i Radica, jer 'niti jedan pas neće krenuti na kuju dok ona ne mrdne repom', a Zole je tu samo žrtva. 

'On tu nije kriv, mislim da bih i ja postupio isto, samo bih to ranije napravio i prekinuo bi ih na samom početku', kaže jedan od susjeda. 

Vlastimir Kostić, prvi čovjek sela, samo je odmahnuo rukom i rekao: ' Ma, svi smo u selu znali što se događa i o tome je bio obaviješten Centar za socijalni rad, a mali Zoltan jednostavno nije mogao više izdržati. Zole ih je zatekao za vrijeme spolnog odnosa i kroz prozor je pucao na oca. U selu smo svi spremni svjedočiti kako su se Jožef i Radica ponašali prema Zoletu', kaže Kostić.

Dragan, Zoltanov rođeni brat, kaže da mali ništa nije kriv: 

'Vjerojatno je po nagovoru žene pucao u oca. Oružje se nalazilo kod Radice, zaključano u sobi. Jer, nemoguće da je Zole mogao uzeti pušku, a da Radica to ne vidi i ne čuje, jer da se ona usprotivila Jožef bi čuo galamu. Ma, sve je to počelo prije dvije godine kada su se Jožef i Radica spetljali. Oni su Zoleta izbacivali iz kuće i često su znali optputovati na nekoliko dana. Ovu nedjelju mi je došao Zole i rekao kako se pomirio s Radicom, a već sutradan sam saznao za ubojstvo. Jutro poslije ubojstva, Radica i Zole poveli su djecu u trgovinu gdje su im kupili slatkiše, a na pitanje djece gdje je djed, Radica im je odgovorila da je kod kuće i da pije čaj. Kada su djeca ponovila pitanje, majka je odgovorila da djed spava na podu. Djeca su otrčala do kuće i vidjela Jožefa kako, obliven krvlju, leži na podu te o tome obavijestila strica'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene