Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DROGA NA FILIPINIMA

Upucan snajperom: Ubijen kontroverzni gradonačelnik čiji je potez razbjesnio mnoge kriminalce

Antonio Halili (Foto: AFP)
Antonio Halili (Foto: AFP) Foto: Afp
Gradonačelnik filipinskog grada koji je natjerao krijumčare droge da paradiraju ulicama, a potom bio optužen da i sam sudjeluje u ilegalnoj trgovini drogom, ubijen je u ponedjeljak tijekom ceremonije ispred gradske vijećnice, objavila je policija.

Gradonačelnik Antonio Halili iz grada Tanuana, 67 kilometara južno od Manile, upucan je u prsa, vjerojatno iz snajpera, a mrtvim je proglašen pri dolasku u bolnicu, otkrila je policija.

Pročitajte i ovo Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..." Ilustracija Nakon potresa Filipini ukinuli upozorenje na tsunami: Stotine potresa nakon prvog udara, a valovi su trajali pet sati

Halili je postao poznat 2016. kad je natjerao osumnjičene za trgovinu drogom da hodaju Tanuanom s natpisima "ja sam diler. Ne budite kao ja".

Oscar Albayalde iz gradske policije rekao je da će istražitelji pokušati otkriti je li ubojstvo povezano s tim "hodom srama". "Tom kampanjom povrijedio je i osramotio puno ljudi", istaknuo je Albayalde.

Haliliju su u listopadu oduzete ovlasti nad policijom u Tanauanu kad je optužen da sudjeluje u trgovini drogom. On je to odbacio.

Od srpnja 2016. na Filipinima je ubijeno više od 4,2 tisuće ljudi u policijskim akcijama protiv krijumčara, stoji u službenim statistikama.

Human Rights Watch, organizacija za ljudska prava sa sjedištem u New Yorku, tvrdi da je ukupan broj ubijenih veći od 12 tisuća, uključujući žrtve unajmljenih ili samostalnih ubojica. HRW svoje zaključke temelji na tvrdnjama lokalnih crkvenih i skupina za ljudska prava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene