Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska ne očekuje poplave

U Sloveniji more poplavilo obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg, obilna kiša, porast vodostaja rijeka, plima na obali Kopra, sve to ovih je dana pogodilo naše sjeverne susjede, Slovence.

Sniježiti je počelo na području Kranjske gore i Mojstrane, a zbog snijega po kolnicima zatvorena je cesta Mojstrana – Vrata. Zimska oprema je obavezna na prijelazima Predel i Korensko sedlo, dok se kroz Vršić može samo s lancima.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Sunce će se tek djelomično nad Slovenijom pojaviti u petak, a do tada se očekuje kiša. Zbog padalina, čiji se vrhunac očekuje u poslijepodnevnim i noćnim satima, porastao je vodostaj rijeka u sjevernoj i zapadnoj Sloveniji.

U Šempetru je je došlo do klizanja tla, no nema opasnosti za stanovnike. U Ajdovščini su dva manja odrona zasula lokalne ceste. Zbog rasta vodostaja Soče, vatrogasci u Kobaridu su preventivno postavili vreće s pijeskom, piše 24.ur.

>> Slovenija: Poplave pogodile dvije trećine zemlje i 3.000 objekata

U Piranu su sinoć jaki valovi na obalu izbacivali manje kamenje i prskali automobile. U Kopru je more prešlo rub obale.

Do poplava u Hrvatskoj neće doći

Opasnosti od mogućih poplava za Hrvatsku nema. Iako se u Hrvatskoj kiša predviđa za iduće dana, ne očekuje se alarmantan porast vodostaja. 'Malo je kiše palo. Nismo ni u pripremnom stanju', rekli su za Dnevnik.hr u Centru obrana od poplava Hrvatskih voda. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene