Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od više desetaka milijuna eura

Slovenija: Poplave pogodile dvije trećine zemlje i 3.000 objekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave koje su od petka izazvale jake kiše, bujice i rijeke izašle iz korita pogodile su dvije trećine Slovenije.

Pod vodom je bilo oko 3.000 objekata, izjavio je za Slovensku televiziju Miran Bogataj, šef državne uprave za zaštitu i spašavanje. U krajevima iz kojih se povukla voda stanje će biti normalizirano sredinom idućeg tjedna, najavio je, ali dodao da će procjena šteta trajati mnogo duže.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Premijer Borut Pahor posjetio je pogođene krajeve i obećao pomoć iz proračunskih rezervi, te razmatranje buduće sanacije vodotokova rijeka koje često poplavljuju kako se situacije s poplavama ne bi ponavljale svake godine kod jačih oborinskih nepogoda.

>> Slovenija: Stanje i dalje kritično, evakuacije u tijeku

Slovenski mediji procjenjuju da će ukupne štete od poplava biti više desetaka milijuna eura, a najviše posla idućih tjedana bit će na saniranju brojnih aktiviranih klizišta koji prijete desecima kuća iz kojih su njihovi vlasnici morali biti evakuirani.

Budući da su kiše u većini Slovenije tijekom nedjelje prestale, a razina vodostaja u većini rijeka stagnira ili je u padu, kritično stanje večeras se u Sloveniji očekuje samo na području od Krškoga do granice s Hrvatskom zbog vodenog vala rijeke Save i njene pritoke Krke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene