Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U zapaljenom zrakoplovu u Kartumu 120 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nesreći zrakoplova Sudan Airwaysa, koji se u utorak navečer zapalio nakon slijetanja u zračnoj luci u Kartumu, poginulo je 120 putnika, potvrdili su u srijedu službeni medicinski izvori.

Pronađeno je 120 tijela žrtava, a 97 putnika je preživjelo, izjavio je za Reuters voditelj medicinske službe u zračnoj luci Mohamed Osman Mahjoub. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Poznat identitet osobe koja je izgubila život u tragediji kod Karlovca? "Dovezao se 20-ak metara od zadnje kuće i tu je auto planuo" Slika nije dostupna Na Jadranskoj magistrali Kamion se zapalio nasred ceste, vozač pokušao sam ugasiti vatru

Nakon slijetanja jedan od motora je eksplodirao i zrakoplov se zapalio", rekao je direktor zračne luke Yusef Ibrahim i dodao da za sada ne može dati precizan broj žrtava, ali ja naglasio kako je velik broj putnika neozlijeđen. Policija je objavila da je 111 ljudi preživjelo nesreću. U sudanskom Airbusu se nalazilo 203 putnika i 14 članova osoblja, objavila je televizija.

Zrakoplov je sletio s piste zbog loših vremenskih uvjeta. Kartum je u utorak pogodila pješčana oluja nakon koje su uslijedili prolomi oblaka. Jedan sat nakon nesreće zrakoplov je još uvijek bio u plamenu.

Jedan od preživjelih je izjavio da je slijetanje bilo posve normalno i rekao da je došlo do eksplozije kod desnog krila dvije do tri minute kasnije. Zrakoplov je letio na liniji Aman-Damask-Kartum.

Radi se o jednoj od najvećih nesreća posljednih godina u Sudanu. U srpnju 2003. je 115 osoba stradalo u nesreći domaćeg linijskog zrakoplova Sudan Airwaysa na istoku zemlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene