Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otvorena interna istraga

U Zambiji povučen afrodizijak: ''Erekcija traje malo predugo''

Ilustracija (Foto: Gettyimages)
Ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages
Zambijska tvrtka prekinula je proizvodnju pića koje reklamira kao snažan afrodizijak pošto se korisnik u Ugandi požalio na srčanu aritmiju i erekciju koja je, po njegovu mišljenju, trajala malo predugo.

"Prekinuli smo i proizvodnju i distribuciju te otvorili internu istragu", objavila je tvrtka Revin Zambia Ltd.

Pročitajte i ovo Posvojitelji se vratili u RH, ilustracija - 4 Slučaj Zambija Vrhovni sud: ''Nismo protiv djece i ne sudjelujemo u međunarodnom lancu nezakonitih posvojenja'' Problemi s posvajanjima, ilustracija - 4 Oko posvojenja Što se događalo na hrvatskim sudovima? Sve se svodilo na formalnost, provjere dokumenata gotovo da nije ni bilo

Piće komercijalnog naziva SX Energy Natural Power omiljeni je afrodizijak u Zambiji, ali i susjednim državama. Reklamira se kao piće za poticanje spolne moći i sadrži prirodne ekstrakte biljaka đumbir i tongkat, a za obje je poznato da imaju afrodizijačka svojstva.

U Lusaki se piće popularno i nedvosmisleno naziva "sedam sati", ali za jednog Uganđanina to je ipak bilo malo previše. Nakon konzumacije afrodizijačkog napitka požalio se na palpitacije, hladan znoj i erekciju u trajanju šest sati zbog koje se zabrinuo.

Ugandska agencija za lijekove analizom je utvrdila da piće sadrži i sildenafil, molekulu slavne Viagre, pa je vlada naredila zapljenu svih količina pića i objavila upozorenje stanovništvu.

No vlasnik zambijske tvrtke ustraje na kvaliteti svog proizvoda, za koji tvrdi da sadrži isključivo prirodne sastojke, pa poručuje: "U Zambiji sa SX Energy Natural Power nismo nikad imali nikakvih problema." (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene