Ilustracija (Foto: Gettyimages)
Ilustracija (Foto: Gettyimages)

Zambijska tvrtka prekinula je proizvodnju pića koje reklamira kao snažan afrodizijak pošto se korisnik u Ugandi požalio na srčanu aritmiju i erekciju koja je, po njegovu mišljenju, trajala malo predugo.


"Prekinuli smo i proizvodnju i distribuciju te otvorili internu istragu", objavila je tvrtka Revin Zambia Ltd.

Vezani članci Slika nije dostupna Dijelio tablete Viagre u zamjenu za biračke glasove? Slika nije dostupna Odlična vijest iz medicine, američki znanstvenici podižu nadu

Piće komercijalnog naziva SX Energy Natural Power omiljeni je afrodizijak u Zambiji, ali i susjednim državama. Reklamira se kao piće za poticanje spolne moći i sadrži prirodne ekstrakte biljaka đumbir i tongkat, a za obje je poznato da imaju afrodizijačka svojstva.

U Lusaki se piće popularno i nedvosmisleno naziva "sedam sati", ali za jednog Uganđanina to je ipak bilo malo previše. Nakon konzumacije afrodizijačkog napitka požalio se na palpitacije, hladan znoj i erekciju u trajanju šest sati zbog koje se zabrinuo.

Ugandska agencija za lijekove analizom je utvrdila da piće sadrži i sildenafil, molekulu slavne Viagre, pa je vlada naredila zapljenu svih količina pića i objavila upozorenje stanovništvu.

No vlasnik zambijske tvrtke ustraje na kvaliteti svog proizvoda, za koji tvrdi da sadrži isključivo prirodne sastojke, pa poručuje: "U Zambiji sa SX Energy Natural Power nismo nikad imali nikakvih problema." (Hina)