Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 ozlijeđenih

Ukrajina uzvraća Rusima: U napadu na Sevastopolj ubijeno i dvogodišnje dijete

Ukrajinski vojnik
Ukrajinski vojnik Foto: Afp
U ukrajinskom raketnom napadu na Sevastopolj stradalo dvoje civila, među njima i dvogodišnje dijete. Ranjeno je 20-ak osoba.

U gradu Sevastopolju na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., u nedjelju su u ukrajinskom raketnom napadu smrtno stradale dvije osobe, među kojima i dvogodišnje dijete, a 22 osobe su ranjene, objavio je guverner kojeg je postavila Moskva.

"Prema informacijama kojima zasad raspolažemo u napadu ukrajinske vojske na Sevastopolj ubijeno je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje dijete", a 22 osobe su ranjene, napisao je Mihail Razvojajev na Telegramu.

Ovaj lučki grad redovita je meta napada, posebice zbog toga što je ondje smješteno sjedište ruske Crnomorske flote. Krim ja vrlo važno logističko čvorište za rusku vojsku.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na rusku vojnu zračnu luku Belbek, u blizini Sevastopolja Rusi na udaru VIDEO Ukrajinci izveli masovne napade na Krim: Uništeni moćni avioni, objavljene satelitske snimke

Ranije je guverner izvijestio da je protuzračna obrana odbila raketni napad, uništivši pritom pet zračnih ciljeva. Dodao je da su krhotine s oborenih ciljeva pale su na obalno područje.

I u ruskoj regiji Belgorod, blizu ukrajinske granice u napadima ukrajinskih dronova ubijena je jedna osoba, a tri su ranjene, rekao je u nedjelju guverner Vjačeslav Gladkov.

I ta je regija vrlo česta meta ukrajinskih napada. Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na vlastitom teritoriju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene