Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi na udaru

VIDEO Ukrajinci izveli masovne napade na Krim: Uništeni moćni avioni, objavljene satelitske snimke

Posljedice napada na rusku vojnu zračnu luku Belbek, u blizini Sevastopolja
Posljedice napada na rusku vojnu zračnu luku Belbek, u blizini Sevastopolja Foto: Platforma X/Maxar
Napadi bespilotnim letjelicama na Sevastopolj oštetili su trafostanicu, što je uzrokovalo nestanak struje, pa su okupacijske vlasti zatvorile škole.

Ukrajina je pokrenula masovne napade na okupiranom Krimu. Napadi bespilotnim letjelicama na lučki grad Sevastopolj tijekom noći oštetili su trafostanicu, što je uzrokovalo nestanak struje, pa su okupacijske vlasti zatvorile škole.

Deseci bespilotnih letjelica (UAV) i mornaričkih bespilotnih letjelica gađali su Sevastopolj i obližnju Balaklavu u ranim jutarnjim, ustvrdio je na Telegramu Mihail Razvožajev, čelnik Sevastopolja kojeg su postavili Rusi.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 3 borbe u Ukrajini Nova ofenziva: Više od 30.000 Rusa napada Harkiv

Krhotine drona u padu pogodile su trafostanicu Sevastopolj, rekao je Razvožajev. Prestanak rada trafostanice izazvao je nestanak struje.

Razvožajev je kasnije najavio da će obnova trafostanice trajati najmanje jedan dan i da će grad morati uvesti prekide struje dok popravci traju.

"U vezi s trenutačnom situacijom odlučio sam otkazati nastavu u svim školama, ustanovama srednjeg strukovnog obrazovanja i vrtićima", rekao je.

Pročitajte i ovo Antony Blinken Posjet Blinken doputovao u Kijev vlakom: Otkiveno o čemu će razgovarati s Ukrajincima

Ruske snage uništile su desetke bespilotnih letjelica i više od pet mornaričkih bespilotnih letjelica u regiji, tvrdi Razvožajev. Rekao je da je ruska protuzračna obrana tijekom noći presrela 51 bespilotnu letjelicu iznad okupiranog Krima, piše Kyiv Independent.

Nema izvještaja o žrtvama.

To je treći prijavljeni napad na okupirani Sevastopolj u dva dana. Okupacijski dužnosnici i lokalni Telegram kanali izvijestili su o napadima na ruski vojni aerodrom Belbek u blizini Sevastopolja tijekom noći 15. svibnja i kasnije te večeri.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 3 Ukrajina u defenzivi Rusija napadima u malim skupinama širi bojišnicu kod Harkiva: "Neprijatelj pokušava namjerno razvući crtu bojišnice"

Na satelitskim snimkama kompanije Maxar Techologies mogu se vidjeti dva izgorjela aviona na glavnoj liniji leta u Belbeku, uz treći parkiran na zaštitnom nasipu te uništenu zgradu u blizini.

Riječ je o presretačima Mikojan MiG-31 i borbenim avionima Suhoj Su-27 .

"Naša luka dignuta je u zrak, čuje se ženski glas na snimci objavljenoj na društvenoj mreži X.

Partizanska grupa Atesh priopćila je da su napadi oštetili glavno skladište raketa i topništva na aerodromu.

Posljednjih mjeseci Ukrajina je intenzivirala svoje napade na okupirani Krim, ciljajući na rusku vojnu imovinu u i oko Crnog mora.

Ukrajina je tijekom noći izvela napade i na luku Novorosijsk i naftna postrojenja, a Kremlj tvrdi da je uništio više od 100 zračnih i pomorskih dronova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene