Hrvatski autobus, u kojemu je bilo 30 ljudi, od čega 28 putnika, doživio je u utorak u ranim jutarnjim satima tešku prometnu nesreću na autocesti od Ljubljane prema graničnom prijelazu s Austrijom Karavanke, ali na sreću bez teških posljedica.

Galerija


Nesreću je zbog neprilagođene brzine, nešto poslije ponoći, izazvao svojim teretnim vozilom državljanin BiH udarivši u ogradu, nakon čega su na njega naletjeli još jedno teretno vozilo te autobus s putnicima iz Hrvatske, prenose slovenski mediji.

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija Slovenci uveli važnu promjenu: Pogledajte tko sve može točiti gorivo bez ikakve COVID potvrde Srednjoškolski đački dom u Zadru Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu

Autobus je nakon sudara probio zaštitnu ogradu i dijelom prešao na suprotnu stranu autoceste prema Ljubljani, a putnike i vozače nakon pola sata evakuirali su vatrogasci te ih odveli u susjedni Šenčur, gdje su pričekali na dolazak drugog autobusa, koji ih je odvezao prema odredištu.

Unatoč strahovanju da bi u takvoj nesreći moglo biti žrtava, pokazalo se je da u autobusu nitko nije bio ozlijeđen, dok su lakše ozljede doživjeli vozači teretnih vozila, javljaju lokalni mediji.

Zapovjednik prometne policije Kranj Zoran Kužet izjavio je kako je utvrđeno da je nesreću izazvao državljanin BiH koji je vozio teretno vozilo, a uzrok je neprilagođena brzina. Testovi na prisutnost alkohola kod sve trojice vozača bili su negativni, pa se događaj tretira kao prometni prekršaj.

Autocesta iz Ljubljane prema Austriji bila je zbog nesreće zatvorena za promet više sati. (Hina)