Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena granica

Evakuirana 22 od 23 hrvatska državljana iz pojasa Gaze: Jedna osoba ipak je odlučila ostati

Drugi dan zaredom otvorena je granica s Egiptom te je u tijeku evakuacija. Među strancima su 23 Hrvata iz pojasa Gaze.

Nakon što je u srijedu prvi put otvorena granica s Egiptom i danas je u tijeku evakuacija stranaca i teško ranjenih iz Gaze.

Hrvatski državljani uspješno su prebačeni iz Gaze u Egipat, osim jedne Hrvatice koja je odlučila ostati.

Pojas Gaze napustilo je 22 od 23 hrvatskih državljana, potvrdio nam je veleposlanik u Egiptu Tomislav Bošnjak

Hrvatski veleposlanik u Egiptu Tomislav Bošnjak rekao je kako će tijekom noći svi biti u Kairu. Dodao je i kako je razlog osobe koja je odlučila ostati – obiteljske naravi.

"Svih 22 koji su željeli otići bit će u Kairu gdje će biti smješteni, dok ih ne budemo mogli poslati u Hrvatsku", kazao nam je Bošnjak i dodao kako je Veleposlanstvo uspješno odradilo svoj dio posla, a veliku ulogu imala je i dobra suradnja s Tel Avivom, Ministarstvom i Vladom.

Pročitajte i ovo Bombardirani izbjeglički kamp u Gazi Pratite iz minute u minutu FOTO Glasnogovornik izraelske vojske: "Opkolili smo Gazu. Radimo na lociranju i neutraliziranju podzemne infrastrukture"

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Donjem Dragonošcu - 4 Izvan službe Tragedija u predgrađu Zagreba: Poginuo pripadnik Počasno-zaštitne bojne, oglasio se MORH

"U tijeku je evakuacija naša 23 Hrvata iz pojasa Gaze. Prvi je prešao granicu, a ubrzo nakon su prešle i dvije obitelji. Naši iz egipatskog veleposlanstva ih dočekuju u Rafahu", rekao je ranije veleposlanik RH u Egiptu Tomislav Bošnjak. Naglasio je kako je sve spremno za naše državljane koji će pristizati iz Gaze u Egipat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene