Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nesreća na Tajvanu

Petero mrtvih u strašnoj eksploziji u tvornici: Ljudi su zarobljeni u ruševinama, više od 100 ozlijeđenih

Eksplozija Tajvan
Eksplozija Tajvan Foto: x/Global Observer x
U eksploziji u tvornici u petak kasno navečer poginulo je najmanje petero ljudi, dok ih je više od 100 ozlijeđeno. Službe s terena javljaju i kako su neki ostali zarobljeni pod ruševinama.

Najmanje petero ljudi, uključujući vatrogasce i radnike, je poginulo, a više od 100 je ozlijeđeno u eksploziji u tvornici na jugu Tajvana, priopćile su vlasti u subotu.

Nesreća se dogodila kasno u petak u tvornici proizvođača loptica za golf Launch Technologies Co, koja se nalazi u okrugu Pingtung.

Operacije potrage i spašavanja nastavljene su tijekom noći i u ranim jutarnjim satima u subotu, izvijestila je državna Središnja novinska agencija (CNA). Vatrogasci su u subotu ujutro još bili na poslu.

Pet žrtava uključuje tri vatrogasca, radnika i radnicu. Osim toga, najmanje pet osoba, uključujući vatrogasca, ostalo je zarobljeno na mjestu događaja.

Eksplozija je uzrokovala urušavanje dijela tvorničke zgrade, zarobivši nekoliko osoba ispod ruševina, izvijestio je CNA.

 

U subotu su deseci ozlijeđenih bili na liječenju u bolnici. Lokalni mediji izvijestili su da bi broj žrtava mogao porasti.

 

 

Uzrok požara i eksplozije koja je uslijedila ostaje pod istragom, rekle su vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene