Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio premijer

U Tajlandu ponovno uspostavljen red

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski premijer je potvrdio da je u Tajlandu ponovno uspostavljen red, ali da se država i dalje nalazi u velikim podjelama.

Tajlandski premijer Abhisti Vejjajiva objavio je da je nakon prosvjeda oporbenih 'crvenokošuljaša' u zemlji ponovo uspostavljen red, ali je dodao da je Tajland i dalje suočen s velikim podjelama.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Slika nije dostupna Demokracija se ne gradi na osveti Bangkok: Vođa crvenokošuljaša pozvao na nenasilje

'Uspostavili smo red u Bangkoku i pokrajinama', rekao je Abhisit u televizijskom obraćanju naciji, dva dana nakon vojnog slamanja uporište protuvladinih prosvjednika u središtu glavnog grada. 'I dalje ćemo nastojati osiguravati brzi povratak u normalu, ali priznajemo da smo suočeni s velikim izazovima, posebice s prevladavanjem podjela u našoj zemlji', rekao je.

>> Tajlandska vlada objavila da su neredi uglavnom smireni

Najavio je da će vlada ustrajno nastaviti raditi na procesu pomirbe u skladu s njegovim planom objavljenim početkom svibnja, koji uključuje političke reforme, socijalnu pravdu i neovisnu istragu o političkom nasilju. Nije najavio prijevremene izbore. U posljednja dva mjeseca u nasilju u Tajlandu, najgorem u 20 godina, poginulo je 83 ljudi i više od 1900 ih je ranjeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene