Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 DANA DO BOŽIĆA

Pariz, London, New York: Pogledajte kako unatoč štednji već svijetle svjetske metropole

Aktualno Galerija Blagdansko ozračje: Ilustracija - 3 Blagdansko ozračje: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Blagdansko ozračje: Ilustracija - 2 Blagdansko ozračje: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Blagdansko ozračje: Ilustracija - 1 Blagdansko ozračje: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Blagdansko ozračje: Ilustracija - 4 Blagdansko ozračje: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Blagdansko ozračje: Ilustracija - 5 Galerija 1/7 >>
Ako već ne prema temperaturama, da je zima blizu odaje i božićni ugođaj koji krasi brojne gradove. London je upalio lampice, Beč je već ovoga vikenda otvorio adventski sajam, a za gradove je pravi izazov zadržati božićni duh i ne potrošiti mnogo struje.

Do Božića nas dijeli još 40 dana, a čini se kako je božićno čudo već počelo. Čak ni energetska kriza nije spriječila rani božićni ugođaj, barem kad su izlozi u pitanju o trgovine ipak štede.

"Grijemo tek kad je 17 stupnjeva, to je velika promjena, jedan ili dva stupnja, kupci to baš i ne osjete, ali čini veliku razliku", rekla je Eleanore de Boysson, regionalna predsjednica LMVH trgovina.

Osim izloga trgovina, u Parizu će zasjati i ulice. Božićne lampice već se postavljaju.

"Moramo koristiti manje energije, manje struje i manje rasvjete, ali u isto vrijeme, ne možemo uskratiti Parižanima, djeci, posjetiteljima, turistima trenutak zajedničke radosti. Stoga bismo trebali zadržati čudo božićne sezone, a u isto vrijeme smanjiti potrošnju energije", pojašnjava Marc-Antoine Jamet, predsjednik Odbora Champs Elysees.

Božićnog duha ne nedostaje ni u Meksiku. U glavnom gradu po osmi je put održana božićna parada, a građani su, izgleda, više nego zadovoljni. "Sve mi se svidjelo. Sve je bilo super, ali najviše mi se svidio Djed Mraz", kazala je Maria Luisa Gonzales.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić PRVI U EUROPI Prijestolnica Engleske već je odjenula božićno ruho, pogledajte kolike su cijene: "Ima građana Londona koji si ovo ne mogu priuštiti"

Pročitajte i ovo Novac DOBRO JE ZNATI Podigli iznos božićnica za dio umirovljenika, novac stiže i dugotrajno nezaposlenima: Pogledajte kako do financijske pomoći

Jedno od najvećih drvca na svijetu stiglo je u Rockfeller centar u New Yorku. Postavljanje norveške smreke visoke 25 metara privuklo je mnoštvo gledatelja, a još će više pozornosti zasigurno privući okićeno.

Više o božićnom ugođaju kojim su počele odisati svjetske prijestolnlice pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Željke Škreblin.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene