Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Albanije u EU

U Srbiji uhićenja zbog krijumčarenja ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici srbijanske policije uhitili su devet osoba zbog sumnje da pripadaju međunarodnoj skupini koja je organizirala nedopušteni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi iz Srbije i Albanije prema zemljama Europske unije, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Prilikom uhićenja na području Subotice, Bujanovca i Smedereva, pronađena su četiri ilegalna migranta, kojima je skupina trebala osigurati odlazak na područje EU. Kod uhićenih su pronađeni i veća količina novca, tri puške, veća količina streljiva, uređaji za noćno promatranje, veliki broj mobilnih telefona i kartica te drugi predmeti stečeni kaznenim djelima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji akcije Lažne COVID potvrde: Predložen istražni zatvor za petero uhićenih, poznato i koliko su zaradili Slika nije dostupna Dovršena krim istraga MUP objavio za što tereti Kovača i policajca osumnjičenog da mu je pomogao lažirati prijetnje, policajac udaljen iz službe

Kako se navodi u policijskom priopćenju, krijumčarski lanac funkcionirao je od kraja 2007. i bio je visoko frekventnog karaktera, pri čemu se mjesečno, duž riječne i kopnene granice u Mađarsku krijumčarilo više desetina ilegalnih migranata.

Od listopada 2009. do svibnja 2010., u razdoblju istrage vezane uz tu skupinu, ona je na područje EU prokrijumčarila oko 100 ilegalnih migranata. Članovi skupine pritom su sa suradnicima na području Mađarske, Slovačke i Austrije, ostvarili materijalnu korist od više tisuća do više desetina tisuća eura. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene