Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIA i MUP RS bez komentara

MUP RH demantira uključenost hrvatske policije: Nikola Kajkić u šoku i na liječničkom pregledu nakon uhićenja

U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 3
U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Suspendirani policijski istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić i predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić tvrde da su zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo te ispitivani od osoba u civilu pri čemu je Kajkić uhićen, vjeruju od strane srbijanske tajne službe.

Gregurić navodi kako su joj rekli da sve to rade jer ih je prijavila hrvatska policija zbog istraga oko ratnog zločina na Ovčari. ''Rečeno mi je da po prijavi njihovih kolega iz Hrvatske koji su nas prijavili ja sam privedena na razgovor, a Nikola Kajkić uhićen, da o meni ovisi i mom iskazu hoće li oni zadržati Nikolu Kajkića'', rekla je Zorica Gregurić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikola Kajkić Bivši MUP-ov istražitelj nakon otpužbi za lažiranje zabilješke o silovanju: "Žrtva se predomislila, bili su u vezi" Slika nije dostupna Pred sudom u Vinkovcima Podignuta optužnica protiv Nikole Kajkića i službenice zbog krivotvorenja isprave

Nikola Kajkić poručio je da je u velikom šoku i na liječničkom pregledu. "Izmaltretiran, da se moramo skinuti do gola, nitko od ovih osoba koji su pretresali auto i njega osobno nije bio uniformiran, nikakav dokument nije dobio o uhićenju, bio je zadržan kažem 4-5 sati'', kazao je Kajkićev odvjetnik Branko Šerić.

Niti iz srbijanske službe BIE niti iz MUP-a Srbije nema reakcije ni odgovora na naš upit o tom slučaju. Sve je komentirala i Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte.

Kaže kako se u okviru rada Fonda za humanitarno pravo u Beogradu srela s Nikolom Kajkićem. "Skandalizirana sam što sam jutros saznala da, ne samo da je zaustavljen i ispitivan od strane službe BIA na granici u Srbiji, nego da je dobio prijetnje i maltretiran je, jer gospodin Kajkić poznaje fond i surađivao je u prošlosti na raaznim temama'', reagirala je Hartmann.

Na upit Dnevnika Nove TV o tome kakva saznanja imaju, odgovorilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova. Demantiraju da policija ima ikakve veze s cijelim događajem u Srbiji. Podsjećaju da u okviru međunarodne suradnje policija zahtjevi za takvom vrstom intervencije trebaju biti opravdani i podneseni s ciljem rješavanja ozbiljnih kaznenih djela.

''U tom smislu Ministarstvo unutarnjih poslova RH nije prema policiji Republike Srbije, putem međunarodne policijske suradnje, poslalo bilo kakav zahtjev za postupanjem. Gospodin Nikola Kajkić trenutno je u statusu suspendiranog policijskog službenika te kao takav ne može provoditi nikakve službene radnje u svojstvu policijskog službenika. Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku g. Kajkić nije se obratio za pomoć hrvatskoj policiji te je nadležna policijska uprava s njim stupila u kontakt, a putem redovnih kanala razmjene", stoji u priopćenju MUP-a RH.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene