Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obijali brave i krali

U španjolskoj Zaragozi žene s hrvatskim putovnicama pljačkale luksuzne domove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije neimenovane žene s hrvatskim putovnicama uhićene su u španjolskom gradu Zaragozi prilikom pokušaja pljačke jednog stana, a istražni sudac im je odredio pritvor sumnjajući kako pripadaju bandi koja diljem zemlje obija brave te krade novac i vrijednosti, pišu španjolske novine.

Žene su uhićene kada su pokušale ući u stan u centru Zaragoze, gradu sa 700.000 stanovnika na sjeveroistoku zemlje, navode dnevne novine ABC pozivajući se na izvor iz istrage. Policija ih je privela dok su obijale bravu u ulici Zumalacárregui te su osumnjičene za više provala na tom području u pokrajini Aragón.

Lokalne dnevne novine Heraldo de Aragón pišu kako su one uhićene u sklopu šire policijske akcije u kojoj je privedeno sedam osoba.

Jedna od tih osoba radila je kao spremačica u luksuznoj kući, također u Zaragozi, čija je vlasnica prijavila krađu nakita iz ormara. Spremačica je optužena da je provalnicima otvorila vrata te ih uputila na nakit procijenjen na 350.000 eura i gotovinu u iznosu od 6.000 eura.

Istovremeno su uhićena dvojica muškaraca na trećoj lokaciji u Zaragozi prilikom ulaska u kuću u kojoj se tada nitko nije nalazio.

Prije tjedan dana je policija u primorskom gradu Valenciji uhitila još sedam osoba s hrvatskim i talijanskim putovnicama u dobi od 16 do 22 godine optuženih za pljačke kuća. U kolovozu su u južnim španjolskim gradovima Murciji i Cartageni bile uhićene dvije žene s hrvatskim putovnicama u dobi od 19 i 20 godina zbog sličnih pljački kuća.

Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Ilustracija raste broj pljački Hrvatske državljanke uhićene u Španjolskoj zbog pljačkanja kuća: "Djelovale su uvijek na isti način"

U Španjolskoj su ranije znale pljačkati Romkinje s hrvatskim putovnicama koje muškarci razvoze na odredišta gdje prate kada stanari odlaze iz svojih domova.

Hrvatskim državljanima su olakšani boravak i putovanja u Španjolsku nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene