Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevelika tuga

U slovenskim Alpama poginuo hrvatski planinar (37), prijatelji se opraštaju: "Napustio nas je vrijedan i samozatajan, prekrasan mlad čovjek"

Alpe, ilustracija
Alpe, ilustracija
U Kamniškim Alpama u subotu je poginuo hrvatski planinar koji se poskliznuo na strmom terenu.

Tijelo 37-godišnjeg Damira Cazina pronađeno je 300 metara ispod mjesta nezgode nakon što se poskliznuo na strmom terenu u Kamniškim Alpama na području Kamniškog sedla.

Cazin je bio u skupini od još osam planinara od kojih nitko nije ozlijeđen. Na mjestu nesreće intervenrirala je gorska služba spašavanja, a tijelo nesretnog planinara, kao i ostale planinare iz skupine, helikopter je prevezao u dolinu.

Prema prvim informacijama, nema sumnje na kazneno djelo, a policija nastavlja istraživati sve okolnosti ove nesreće, javlja Siol.

Od Damira Cazina, koji je bio iz Ogulina, opraštaju se prijatelji planinari, kao i kolege iz KUD-a Klek.

HPD Željezničar Zagreb na svojoj je stranici objavio: "Dana 15. 1. 2022. s planinarenja naših Visokogoraca stigla je strašna vijest. U Kamniškim Alpama tragičnim događajem zauvijek nas je napustio naš prijatelj planinar Damir Cazin.

HPD Željezničar Zagreb suosjeća u velikoj boli i tuzi koja je zadesila njegovu obitelj."

KUD Klek iz Ogulina na Facebooku je objavio: "Velika tuga obuzela je nas sve KUD-ovce, sadašnje članove i nekadašnje generacije, kada smo čuli pretužnu vijest. Napustio nas je naš dugogodišnji tamburaš, vrijedni i samozatajni, prekrasan mlad čovjek - Damir Cazin! Dugo je bio aktivni član našega društva, odsvirao brojne nastupe, veselio se s nama na brojnim smotrama, putovao s nama Europom i nebeskom visinom do Koreje.

I u visinama planina, nas je tragično napustio te pokrenuo u nama brdo tužnih emocija. Svi smo u šoku, tuzi i nevjerici.

Dragi Damire, u raj, uz najljepše tamburaške zvuke, ponijeli te anđeli. Plovio mirno nebeskim visinama. U našim srcima ostat ćeš zauvijek. Iskrena sućut obitelji i prijateljima od cijelog KUD-a "Klek" Ogulin".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene