Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prosvjed

Reporter Nove TV iz Bratislave: "Istraga oko ubojstva novinara tapka u mjestu, a građani poručuju - nećemo odustati"

Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
U Slovačkoj i dalje visoke tenzije zbog ubojstva istraživačkog novinara Jana Kuciaka i njegove djevojke. Više detalja o samoj istrazi možda bi moglo biti poznato večeras kada će se na javnoj slovačkoj televiziji građanima obratiti premijer i predsjednik.

Stotine kolega, prijatelji, rodbina, ali i građani i danas prosvjeduju u središtu Bratislave zbog ubojstva istraživačkog novinara Jana Kuciaka i njegove djevojke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

27-godišnji Kuciak i njegova djevojka smaknuti su u svojem domu prošlog vikenda. Nagađa se da je razlog ubojstva priča na kojoj je Kuciak radio, u kojoj je povezao talijansku mafiju s vrhom slovačke politike.

Istraga i dalje tapka u mjestu što dokazuju učestala okupljanja Slovaka na javnim mjestima. Tako s današnjeg prosvjeda i koncerta poručuju da neće odustati sve dok se ne otkriju ubojice i nalogodavci.

Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Slovačka se oprostila od ubijenog novinara (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Jan i njegova djevojka ubijeni su iz blizine metkom u srce i u čelo. Ubijeni novinar uspio je dokazati vezu između vrha vlasti i najbližih suradnika premijera Roberta Fice sa talijanskom mafijom. Jedina posljedica za sad su ostavke njegove savjetnice Marije Troškove i savjetnika za državnu sigurnost.

Jan Kucijan jučer je pokopan u rodnom mjestu, a sprovodu su prisustvovale tisuće ljudi baš kao i sprovodu njegove djevojke Martine u petak. Više detalja o samoj istrazi možda bi moglo biti poznato večeras kada će se na javnoj slovačkoj televiziji građanima obratiti premijer i predsjednik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene