Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A odabrala ih vlast

U Sjevernoj Koreji postoji samo 28 vrsta frizura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li primijetili kako se na snimkama iz Sjeverne Koreje 'vrti' tek nekoliko frizura na glavama njihovih stanovnika? E, pa to je zato što vlada te države propisuje točno 28 frizura koje smiju nositi - 18 za žene i 10 za muškarce.

U svakom frizerskom salonu Sjeverne Koreje nalazi se plakat s 28 odobrenih frizura među kojima stanovnici biraju kako će izgledati njihova kosa, piše NY Daily News.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje"

>> VIDEO Ovako se Sjeverna Koreja priprema za rat s SAD-om!

Vlada Sjeverne Koreje smatra kako su ovi stilovi 'najudobniji' i štite od 'koruptivnog utjecaja kapitalizma'. Istina, svaka od tih frizura daleko je od primjera dekadencije Zapada.

Dužna propisana bračnim statusom

Ograničenja frizura nisu podijeljena samo po spolovima već i po bračnom statusu. Tako udane žene smiju imati nešto duže kose od neudanih. Muškarci su pak obvezni frizerski salon posjetiti svakih 15 dana, jer sjevernokorejska vlada vjeruje da duga kosa odvlači nutritivne elemente od mozga.

S obzirom na frizuru vođe Kim Jong-una, reklo bi se da on veoma pazi da se nutritivni elementi od njegova mozga previše ne udaljavaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene