Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena dva civila

U Siriji oslobođeno 912 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija je oslobodila 912 osoba uhićenih u prosvjedima protiv predsjednika Bašara al-Asada, no nasilan odgovor na prosvjede nastavlja se i sigurnosne snage ubile su dva civila kod grada Dere odakle je u ožujku krenuo prodemokratski ustanak, javljaju agencije.

Oslobođeni su oni koji ruke nisu okaljali sirijskom krvlju, javila je državna novinska agencija koja navodi da je pušteno 912 zatvorenika. U listopadu je iz zatvora pušteno 1.700 zatvorenika, a oslobađanje političkih neistomišljenika jedan je od prodemokratskih zahtjeva al-Asadovu režimu.

Dva su civila ubijena u srijedu u sukobu sigurnosnih snaga s dezerterima kod Idleba blizu grada Dere, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava, javlja agencija AFP. Opservatorij navodi da je režim u utorak ubio devet civila, među kojima osmogodišnju djevojčicu. Siriji su sankcije uvele zapadne zemlje i Arapska liga koja je prvi put mjere takvih razmjera nametnula nekoj svojoj članici.

Od početka prosvjeda protiv al-Asada ubijeno je više od 3.500 ljudi, a više od 30.000 uhićeno je i u zatvorima izloženo mučenju, silovanjima i samovoljnim smaknućima, prema izvješću Ujedinjenih naroda koje Siriju optužuje za zločine protiv čovječnosti. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene