Bijeli afrički lav potpuno je istrijebljen u prirodi. No, ima nade jer su u rezervatu za divlje životinje u Kini upravo na svijet došla dva bijela lavića.

Galerija


Bijeli lavovi u kinenskom rezervatu za divlje životinje rođeni su prije pet dana. ''Bijeli lav je rijetki albino primjerak afričkog lava. Još je rjeđe da ih se rodi dvoje odjednom'', kaže He Shubao, timaritelj lavova Jinan Wildlife Parka.

Vezani članci Michal Prašek i Fufi (Foto: Facebook) Raskomadao ga Fufi: Muškarcu iz Češke velika ljubav došla je glave, pronašli ga u kavezu zaključanom iznutra Vlasnika poznatog safari parka napao lav i odvukao ga u grmlje kao da je ništa (Screenshot Twitter) Uznemirujuća snimka: Vlasnika poznatog safari parka napao lav i odvukao ga u grmlje kao da je ništa

Kineski nacionalni park za divlje životinje u Shandongu, istočnoj Kini, ima jednog albino mužjaka i dvije albino ženke. Jedna od njih je majka dvoje lavića, ali su brigu za njih preuzeli djelatnici parka jer kažu da su joj to prvorođenci pa se nije znala brinuti za njih. Stavili su ih u inkubator, hrane ih svaka tri sata, mjere im temperaturu, važu ih i igraju se s njima.

Bijeli lavovi žive po parkovima i zoološkim vrtovima. U prirodi su istrijebljeni jer su bili previše lijepi.