Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razmjena zarobljenika

Zarobljeni Ukrajinci vratili se kućama, plakali od sreće: "Izgubio sam 20 kila, sanjao sam jabuku godinu dana"

Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije
Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije Ukrajinsko ministarstvo obrane
Aktualno Galerija Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije Foto: Ukrajinsko ministarstvo obrane Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 1 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 1 Foto: Koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 2 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 2 Foto: Koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 3 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 3 Foto: Koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima +3 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije 26.4.2023. - 4 Galerija 1/8 >>
U razmjeni zarobljenika Rusije i Ukrajine, oslobođena su 44 Ukrajinca.

U novoj razmjeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine, u domovinu su vraćena još 44 Ukrajinca. Riječ je o 42 vojnika i dva civila.

Pročitajte i ovo Razgovor ukrajinskog vojnika s majkom Razmjena 206 vojnika FOTO/VIDEO Dirljiv trenutak: Nakon puštanja na slobodu nazvao majku i nije mogao zaustaviti suze

Među oslobođenima je mnogo ranjenih i onih koji su bili žrtve teškog mučenja. Oslobođeno je i šest časnika uz jednog vojnog kirurga koji je operirao u vojnoj bolnici u Mariupolju, javljaju iz Koordinacijskog stožera za postupanje s ratnim zarobljenicima.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg - 4 Stigla i reakcija Ruske vlasti najavile suđenje Vjekoslavu Prebegu, ministar Grlić Radman: "To je neprihvatljivi igrokaz"

Čovjek blizak predsjedniku Ukrajine, Anton Geraščenko objavio je videozapis na kojem se vidi koliko su sretni oslobođeni vojnici.

"Sanjao sam jabuku godinu dana", rekao je jedan, dok je drugi dodao "izgubio sam 20 kilograma"

 

 

Od početka rata do danas oslobođeno je ukupno 2279 Ukrajinaca.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene