Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđuju njegov identitet

Pucnjava u Moskvi: Neutraliziran napadač koji je otvorio vatru u centru grada i ubio zaposlenika sigurnosne službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenik ruske sigurnosne službe FSB ubijen je u četvrtak kada je nepoznati napadač otvorio vatru blizu središta FSB-a u središtu Moskve, a nekoliko osoba ranio. Napadač je neutraliziran, prenose ruske agencije u četvrtak navečer.

Napad se dogodio neposredno pošto je predsjednik Vladimir Putin održao godišnju konferenciju za novinare u Kremlju, a što se poklopilo s obilježavanjem godišnjice FSB-a. "Jedan zaposlenik službe je ubijen", objavila je služba za tisak FSB-a za ruske medije. Ministarstvo zdravstva objavilo je nešto ranije da su dva agenta FSB-a "zadobila krajnje teške ozljede".

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Ruska obavještajna služba smatra da je napad možda bio planiran da se poklopi s večernjim govorom predsjednika Putina, rekao je izvor blizak FSB-u, obavještajnoj službi u kojoj je nekada radio Putin. Također je FSB objavio da je "neutralizirao" napadača i da radi na tome da utvrdi njegov identitet, prenijela je agencija Interfax.

Pet osoba je zbrinuto zbog zadobivenih ozljeda nakon pucnjave, dodaje Interfax pozivajući se na ministarstvo zdravstva. Ranije su lokalni mediji prenijeli vijest da su ubijene tri osobe.

Snimke na društvenim mrežama pokazuju pucnjavu iz automatskog oružja prema zidovima glavne zgrade FSB-a na trgu Lubjanka u središtu Moskve.

Čuju se sirene, pucnjava i vrištanje ljudi u tom području koje je i popularna trgovačka četvrt za turiste i nalazi se nadomak Kremlja. 

Putin ništa nije znao o napadu, prenose agencije pozivajući se na izjavu iz Kremlja. Novinari Reutersa ranije su čuli eksploziju i nagađa se da su pirotehničari deaktivirali eksplozivnu napravu. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene