Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japan u šoku

Sin čelnika gradskog vijeća ubio četvero ljudi: Sukob s policijom trajao 12 sati, upucao dvojicu policajaca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac (31) uhićen je u petak u ruralnom Japanu zbog sumnje da je počinio ubojstvo nakon što su četiri osobe ubijene u rijetkom incidentu s pucnjavom i ubadanjem nožem koji je uključivao 12-satni sukob s policijom.

Osumnjičenik, sin čelnika gradskog vijeća Nakana u prefekturi Nagano, skrivao se u očevoj kući nakon što je navodno upucao dvojicu policajaca koji su stigli na mjesto događaja kao odgovor na dojavu da je žena izbodena nožem, objavila je javna televizija NHK.

Dva policajca i žena prevezeni su u bolnicu i proglašeni mrtvima u roku od nekoliko sati, javljaju mediji.

Još jedna starija žena također je umrla nakon navodnog napada. Ležala je na tlu ispred kuće od četvrtka poslijepodne i policija nije uspjela doći do nje, javljaju mediji.

NHK je rekao da je osumnjičenik bio odjeven u kamuflažu i da je u pucnjavi navodno koristio nešto što je ličilo na lovačku pušku. Policija je uhitila muškarca oko 4,30 ujutro u petak, oko 12 sati nakon prvog poziva hitnoj službi, javljaju mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otišla se naći s prijateljima... Razriješen slučaj silovanja i ubojstva tinejdžerice star gotovo 48 godina: Sve je potvrdila jedna stvar

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Sve se ispituje Istražuje se streljana u kojoj je dječak vježbao pucanje: Oglasio se vlasnik s jednom pričom, ali snimke navodno tvrde drugačije

Pucnjave su izuzetno rijetke u Japanu, gdje je posjedovanje oružja strogo regulirano i svatko tko želi posjedovati oružje mora proći kroz rigorozan postupak provjere.

Osumnjičenik je imao dozvolu za lovačku pušku, javlja NHK.

Majka osumnjičenika i još jedan rođak koji su bili s njim u kući pobjegli su oko 20,30 sati. odnosno ponoći, navodi se u izvješćima.

Policija prefekture Nagano trebala bi održati konferenciju za novinare u petak u podne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene