Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javni pritisak

U Parizu prosvjed protiv istospolnih brakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliko prosvjedno okupljanje protiv legalizacije istospolnih brakova u Francuskoj, što je jedno od važnijih obećanja socijalističkog predsjednika Francoisa Hollandea iz predizborne kampanje, počelo je u Parizu.

Organizatori koje podržava Katolička crkva i desna oporba namjeravaju vršiti javni pritisak na parlament koji 29. siječnja treba početi raspravu o nacrtu prijepornog zakona o legalizaciji brakova i mogućnosti usvajanja djece istospolnim parovima.

'Ovaj prosvjed test je za Francoisa Hollandea jer se tu vrlo jasno vidi da u Francuskoj postoje milijuni Francuza jako zabrinutih zbog te reforme', kazao je Jean-Francois Cope, glavni tajnik glavne oporbene stranke UMP-a.

Pročitajte i ovo Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor

>> Istospolna vjenčanja uskoro u washingtonskoj katedrali

Povorci se pridružio i pariški nadbiskup kardinal Andre Vingt-Trois kako bi izrazio 'podršku' i ohrabrenje organizatorima prosvjeda protiv istospolnih brakova.

Policija očekuje između 150.000 i 300.000 sudionika. Okupljanje za legalizaciju istospolnih brakova predviđeno je za 27. siječnja.

Većina Francuza, 56 posto, podržava istospolne brakova, ali je potpora da im se dopusti i usvajanje djece na rubu 50 posto, po najnovijim ispitivanjima javnoga mnijenja. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene