Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U razmjeni vatre

U Pakistanu ubijen šef talibana uključen u masakr u Peshawaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske snage sigurnosti ubile su talibanskog zapovjednika koji je navodno sudjelovao u organizaciji napada na školu u Peshawaru u kojoj je 16. prosinca ubijeno 149 ljudi među kojima 132 djece, objavile su u petak lokalne vlasti.

Šef talibana, poznat pod imenom Saddam ubijen je u četvrtak navečer u razmjeni vatre sa snagama sigurnosti u pobunjeničkoj zoni Hiber, blizu grada Peshawara, gdje je počinjen masakr.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

"Zapovjednik Saddam .. ubijen je u razmjeni vatre sa snagama sigurnosti u gradu Jamrud u pobunjeničkoj zoni Hiber", rekao je šef regionalne uprave Shabab Ali Shah na konferenciji za novinare u Peshawaru.

Najomraženiji čovjek na svijetu: Odbojkaš i ubojica djece

"Šest njegovih suradnika ranjeno je i uhićeno", kazao je. Saddam se sumnjiči da je bio uključen u napad na školu, iako priroda i važnost njegove umiješanosti još uvijek nisu u potpunosti rasvijetljeni.

Talibanski napad 16. prosinca na školu u Peshawaru bio je najsmrtonosniji napad u Pakistanu ikada, a nakon njega je vlada odlučila ukinuti šestogodišnji moratorij na pogubljenja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene