Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave u Rimu

FOTO: U nevremenu poginula jedna osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažno nevrijeme uzrokovalo je smrt jedne žene u Rimu u noći sa srijede na četvrtak kao i brojne štete i poplave u cijeloj Italiji, priopćili su vatrogasci i lokalne vlasti.

Vatrogasci su jutros pronašli tijelo žene blokirane ispod automobila u podzemnom prolazu poplavljenom kišom koja je padala tijekom noći nad glavnim gradom. Cijelu noć i jutro vatrogasci su spašavali desetke ljudi koji su ostali zarobljeni u svojim automobilima, podzemnim garažama, podrumskim stanovima.

Pročitajte i ovo Tuča na Čiovu kad će ljeto? FOTO/VIDEO Nevrijeme u Dalmaciji: Na Čiovu tuča veličine oraha, u Splitu bujice Vremenska prognoza za ponedjeljak Budite na oprezu Izdano upozorenje za sve regije, ponegdje će pasti tuča i obilna kiša: "Moguć je razvoj jakih ćelija..."

Promet je znatno otežan u gradu gdje je nekoliko ulica neprohodno zbog poplava i srušenih stabala.

Gradonačelnik Gianni Alemanno zatražio je da se za Rim proglasi stanje 'prirodne katastrofe' i pozvao stanovnike da 'ograniče kretanje'.

Rimljani su pak ljuti na gradsku vlast jer smatraju da je za poplavljene ulice i stanove odgovorno loše održavanje odvoda. Vlast takve optužbe odbacuje, obećavaju da će učiniti sve da se ovakve poplave ne ponove, a za sada traže proglašenje prirodne katastrofe.

Prema podacima civilne zaštite, jaka kiša, snažan vjetar i snijeg uzrokovali su brojne štete u ostatku zemlje od utorka navečer, a trebali bi se nastaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene