Najmanje je 18 osoba ozlijeđeno u utorak kada se srušio jedan od vrtuljaka u zabavnom parku Liseberg u Švedskoj, izvijestili su policija i lokalni mediji.


Nesreća se dogodila u zabavnom parku Liseberg u Goeteburgu, a u prvim izvješćima se navodi da nitko od 16 ozlijeđenih posjetitelja koji su prevezeni u bolnicu nije pretrpio opasnije ozljede.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija, Švedska Njihovu strategiju borbe s koronom mnogi su kritizirali, a sada imaju drugu najveću stopu novozaraženih u Europi: "Nažalost, vidimo ubrzanje širenja..." Ivica Šušković Ovaj je hrvatski branitelj nakon potresa sam morao srušiti svoju kuću: "Slušati vrisku djece... Prvi put u životu me ulovila panika"

Uzrok nesreće još nije poznat ali su neki svjedoci rekli da se urušio jedan dio vrtuljka na koji može stati do 40 osoba. U trenutku nesreće na njemu je bilo 36 posjetitelja.

Nekoliko ljudi na mjestu nesreće je trebalo medicinsku intervenciju zbog šoka, a dio zabavnog parka zatvoren je kako bi se spasiocima osigurao pristup.