Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi napadi

Nepoznati napadač u autu ustrijelio policijskog istražitelja i njegovu suprugu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nepoznate naoružane osobe u nedjelju su u jugoistočnoj iranskoj pokrajini ustrijelile iranskoga policijskog istražitelja i njegovu suprugu, javljaju mediji o novom u nizu napada u toj zemlji zahvaćenoj nemirima od jeseni i do danas nerazjašnjenjim trovanjima djevojčica u školama.

Ali Reza Šahraki, voditelj odjela za kriminalističku istragu okruga Saravan u pokrajini Sistan i Balučistan, bio je u vozilu sa suprugom kada je na njih otvorena vatra.

Šahraki je na mjestu umro, a njegova supruga prevezena je u bolnicu u kritičnom stanju gdje je podlegla ozljedama, izvijestili su lokalni mediji.

Vlasti provode istragu. Napadi, čiji motivi ostaju nejasni, učestali su u zemlji posljednjih dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bila je pijana Žena koja je izbola muškarca nalazi se u bolnici: Ima frakturu lubanje i slomljena rebra

U subotu su u iranskome gradu Qomu ranjena dvojica učenika vjerske škole u napadu automobilom.

Tijekom tjedna visokoga iranskog svećenika Abasa Ali Soleimanija ubio je čuvar banke u sjevernom Iranu.

Iran su još prošle jeseni zahvatili nemiri nakon smrti Mahse Amini u policijskome pritvoru zbog navodnoga kršenja pravila odijevanja.

Čini se da je riječ o nastavku niza incidenata koji su uslijedili nakon prosvjeda protiv vlade i misterioznih trovanja u školama za djevojčice.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija na terenu VIDEO Uznemirujuća snimka: Nogometaš (23) srušio se na terenu i umro

U petak je iranska obavještajna služba objavila konačno izvješće o trovanjima, izvijestivši da ne postoji organizirana mreža počinitelja.

Rečeno je da su ti slučajevi posljedica masovne histerije koja je zahvatila zemlju.

Organizacija za ljudska prava Amnesty International nedavno je zatražila dodatna pojašnjenja. Amnesty smatra da su trovanja "dio koordinirane kampanje kažnjavanja učenica zbog njihova mirnog sudjelovanja u prosvjedima širom zemlje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene